ΛΑΣ: Καλά τα τένις με τα σχολεία όμως τι γίνεται

2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην εισήγηση εκτός ημερησίας διάταξης θέματος που εισήχθη ως κατεπείγον στην Οικονομική Επιτροπή της 6ης Ιουνίου διαβάζουμε: “Στα πλαίσια έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς χρήζουν άμεσης αποκατάστασης οι αθλητικές εγκαταστάσεις της οδού Ν.Πλαστήρα στη Δημοτική ενότητα Νέας Φιλαδέλφειας, κυρίως βέβαια οι περιφράξεις και οι συρόμενες θύρες των εγκαταστάσεων που λόγω παλαιότητας εγκυμονούν κινδύνους ως προς την ασφάλεια των αθλούμενων και των διερχόμενων πεζών και οχημάτων .”

Καμία αντίρρηση. Η κατάσταση των γηπέδων τένις είναι και αυτή μέρος της εικόνας εγκατάλειψης των υποδομών της πόλης Όμως εάν αναλογιστούμε την άθλια κατάσταση των σχολείων, τις επικινδυνότητες που διαιωνίζονται και καραδοκούν για εκατοντάδες μαθητές και τη γενικότερη εικόνα διάλυσης και ρημαδιού  που παρουσιάζουν οι σχολικές μονάδες της πόλης θα περίμενε κανείς άλλες προτεραιότητες “στα πλαίσια έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς” .

Δεν ξέρουμε εάν η Δημοτική Αρχή έχει προσχωρήσει στη λογική “αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι”. Το σίγουρο είναι ότι στην μαγική  εικόνα της βροχής εκατομμυρίων που πέφτει στο Δήμο μας κατά  τη Δημοτική Αρχή – στο “πάρτι” όπως έχει πει ο κ. Λέκκας-  δεν χωράνε παρά μόνο ψίχουλα για τα σχολεία και τις λαϊκές ανάγκες.

Μένει να δούμε εάν και πότε θα δούμε επιτέλους την αντισεισμική και αντικεραυνική θωράκιση των σχολείων, την  ενασχόληση με τα πολύ σοβαρά προβλήματα που χρονίζουν και πρέπει να επιλυθούν για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία των σχολείων μας

Άντε με το καλό και στην κατασκευή γηπέδου γκολφ…