Δεν αποφασίσθηκαν τα δημοτικά τέλη για το γήπεδο της ΑΕΚ – Ο Γ. Βούρος απέσυρε την πρόταση του

1

Παρά το ότι είχαν προηγηθεί συναντήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, για να εξετάσουν το θέμα των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού των εγκαταστάσεων στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ και ακολούθησε σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έλαβε σχετική απόφαση στην συνεδρίαση της 28/6/22 μετά την απόσυρση του θέματος από τον δήμαρχο Γιάννη Βούρο. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Δημάρχου ότι ορισμένοι ήθελαν να τον εμφανίσουν ως αυτόν ο οποίος πρότεινε μηδενικά τέλη για το γήπεδο ενώ και άλλοι ξεκίνησαν το θέμα για να καταλήξουμε στο νόμιμο.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η συσχέτιση των δημοτικών τελών του γηπέδου ανάλογα με τις μέρες λειτουργίας του. Μέχρι τώρα η κατανομή των τελών γίνεται με βάση τα εμβαδά, η πρόταση για την εισαγωγή και του χρόνου λειτουργίας ως παράγοντα καθορισμού των τελών ανατρέπει το όλο σύστημα. Αν ο παράγοντας χρόνος γίνει δεκτός θα συμπαρασύρει και όλες τις άλλες εμπορικές εκμεταλλεύσεις, οι οποίες θα αιτηθούν ανάλογη ρύθμιση  για τις μέρες που τα καταστήματα και τα γραφεία  παραμένουν κλειστά τους καλοκαιρινούς μήνες ή κάποιες μέρες της εβδομάδας.  Ανάλογη μεταχείριση θα ζητήσουν και οι πολίτες για το χρόνο που διαμένουν για κάποιο διάστημα σε θερινή κατοικία ή βρίσκονται σε διακοπές.

Το θέμα θα επανέλθει για συζήτηση τον Σεπτέμβριο με τεκμηριωμένες εισηγήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να κριθεί με αντικειμενικά στοιχεία ο καθορισμός συντελεστών υπολογισμού τελών ή η ένταξη στους ήδη υπάρχοντες. 

Η ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ