Θάνος Λέκκας: Η δουλειά της δημοτικής αρχής παρακαταθήκη για το μέλλον

24

Η εκάστοτε δημοτική αρχή που αποτελεί τον πρώτο και πιο κοντινό στον πολίτη πυλώνα εξουσίας καλείται εντός της θητείας της κινηθεί σε 2 βασικούς άξονες.

Ο πρώτος αφορά την καθημερινότητα του δημότη και κυρίως την καθαριότητα, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό τα σχολεία, τα ΚΑΠΗ και την φροντίδα απέναντι στους αδύναμους συμπολίτες.

Ο δεύτερος αφορά την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων και ευκαιριών που παρουσιάζονται προκειμένου να γίνουν έργα και δράσεις που λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων δεν μπορεί ο Δήμος να τα φέρει εις πέρας με ιδίους πόρους.

Ο δεύτερος τομέας δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής διότι στις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα της προσπάθειας που έχει καταβληθεί δεν φαίνεται εντός της θητείας της δημοτικής αρχής και απαιτεί χρόνο και υπομονή.

Όταν αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τον Δήμαρχο κ. Βούρο μετά την πολύ τιμητική προς το πρόσωπο μου πρόταση να αναλάβω ως Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής (χωρίς αντιμισθία) συμφωνήσαμε πως θα κάνουμε ότι απαιτείται προκειμένου ο Δήμος μας να μην είναι για ακόμα μια φορά απλός παρατηρητής των ευκαιριών που θα παρουσιαστούν σε επίπεδο Εθνικών και Κοινοτικών προγραμμάτων χρηματοδότησης.

Κοιτάζοντας τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας μόνο δικαιωμένοι μπορούμε να αισθανόμαστε για την προσπάθεια μας. Μέσα σε 18 μήνες συνεργασίας με τον Δήμαρχο και τους συναδέλφους που στηρίζουν την Δημοτική Αρχή έχουμε καταφέρει να υποβάλουμε το πρωτοφανές για τον Δήμο μας αριθμό των 18 προτάσεων, διεκδικώντας πάνω απο 22εκ € για έργα για την πόλη μας. Ήδη έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις 9εκ€ για έργα σε διάφορους τομείς όπως τα σχολεία, η κοινωνική πολιτική, η ψηφιοποίηση του Δήμου, πολιτική προστασία, αναπλάσεις χώρων κ.λ.π.

Φυσικά αρκετά από αυτά θα φανούν στον δημότη σε 1,2 η ακόμα και σε 3 χρόνια αφού πρόκειται για πολύ μεγάλα έργα που απαιτούν επικαιροποιήσεις μελετών, διεθνείς διαγωνισμούς, ελεγκτικό συνέδριο κλπ. Αργές γραφειοκρατικές διαδικασίες που όμως είναι απαραίτητες για να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν όλες οι χρηματοδοτήσεις που έχουμε εξασφαλίσει.

Η προσπάθεια αυτή και τα αποτελέσματα της αποτελούν παρακαταθήκη για την πόλη, παρακαταθήκη για την επόμενη Δημοτική Αρχή όποια και εάν είναι αυτή, παρακαταθήκη για τα παιδιά μας.

Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας διότι πραγματοποιούμε αυτό ακριβώς για το οποίο μας ψήφισε ο κόσμος. Να συνεργαστούμε, να δουλέψουμε και να προσφέρουμε στην πόλη

Αθανάσιος Λέκκας

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής
Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας