Η Αλληλεγγύη δεν είναι κατευθυνόμενη – Ο “Άλλος άνθρωπος” στην πλατεία Πατριάρχου

26

Σε μια οργανωμένη κοινή δράση κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης με την τοπική κοινωνία, η γνωστή αλληλέγγυα δομή « Ο Άλλος Άνθρωπος» που μαγειρεύει εδώ και έντεκα χρόνια για δομές και αδύναμους ανθρώπους, βρέθηκε σήμερα στην πόλη μας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Πατριάρχου. 

Μαζί με τον φορέα «Ανοιχτή Αγκαλιά» που είναι σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία, που εδρεύει στους Αγίους Αναργύρους, έστησαν, όπως κάνουν εδώ και πολλά χρόνια, μια νόστιμη αλλά συνάμα συγκινητική συλλογική κουζίνα. Τα παιδιά της Ανοιχτής Αγκαλιάς μετέφεραν, ετοίμασαν το μαγειρείο, μαγείρεψαν και σέρβιραν περιοίκους με μαεστρία και πολύ χαρά, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Άλλου Ανθρώπου. 

Στη μικρή συνομιλία μας με τον εμπνευστή του Άλλου Ανθρώπου μας είπε: 

Η δράση είναι αυθόρμητη και τα παιδιά μαγειρεύουν με αγάπη και αληθινά αισθήματα. Μαγειρεύουμε μαζί και με αυτόν τον τρόπο προκαλούμε την αυθόρμητη συμμετοχή του κόσμου. Δημιουργούμε ένα αλληλέγγυο κλίμα και δημιουργούμε διαπροσωπική σχέση με τους ανθρώπους που μας προμηθεύουν με τρόφιμα. Δεν ζητάμε την συνδρομή των Δήμων γιατί δεν θέλουμε η δράση να είναι κατευθυνόμενη. Το δυνατό στοιχείο της Αλληλεγγύης δεν είναι και δεν θα γίνει κατευθυνόμενο.