Το Δημοτικό Συμβούλιο επαναβεβαίωσε την απόφασή του για οικοδόμηση Κοινόχρηστου Χώρου

54

Μετά από μια πολύωρη συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Μαΐου επαναβεβαίωσε τη θέση του για παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στην Ιερά Μητρόπολη ΙΦΗΧ για ανέγερση ναού. Στην συζήτηση ακούστηκε, εκ των υστέρων βέβαια, η άποψη των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην οικοδόμηση του χώρου.

Στη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ Δημάρχου, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και κατοίκων που οδήγησαν μάλιστα και σε αποβολές από τη συνεδρίαση, ωστόσο από πολλούς ομιλητές διατυπώθηκε ο ισχυρισμός ότι στον εν λόγω χώρο δεν μπορεί να ανεγερθεί ναός, κάτι τέτοιο μόνο υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει. Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί εκδικάστηκε η αγωγή του Δήμου Αγ. Αναργύρων Καματερού για το θέμα και το δικαστήριο θα εκδώσει απόφαση μετά την προθεσμία για κατάθεση απόψεων που έδωσε. 

Στο τέλος έγινε ψηφοφορία ανάμεσα σε δύο προτάσεις, η μια των κατοίκων που ζητούσαν την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης παραχώρησης και η δεύτερη της Διοίκησης η οποία περιείχε την επαναδιατύπωση της αρχικής απόφασης εμπλουτισμένης με δύο προσθήκες: α) ότι ο χώρος είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Ν Φιλαδέλφειας Ν Χαλκηδόνας και β) να αφαιρεθεί η πινακίδα που έχει τοποθετήσει ο Δήμος αγίων Αναργύρων Καματερού. Υπερψηφίσθηκε η πρόταση της Διοίκησης με 17 ψήφους έναντι 9 των κατοίκων.