ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΝΦΝΧ: Μεγάλη συμμετοχή με 370 νέα μέλη και σταυροί με νόημα

534 παλαιά και νέα μέλη προσήλθαν στις κάλπες, σε μια άψογη καλά οργανωμένη διαδικασία, προκειμένου να ψηφίσουν για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τον Αλέξη Τσίπρα ενώ σε 161 ανήλθαν τα παλαιά μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου και για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

149

Τρεις γυναίκες βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις της προτίμησης των μελών του τοπικής Οργάνωσης Μελών Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η Έφη Αχτσιόγλου με 90 ψήφους, η Μαριλίζα Ξενογιαννάκοπούλου με 89 και η Ρένα Δούρου με 80, ενώ από τους άνδρες προτιμήθηκαν οι Νάσος Ηλιόπουλος με 79 ψήφους, Δημήτρης Τζανακόπουλος με 69 και ο Αλέκος Φλαμπουράρης με τον Διονύση Τεμπονέρα που ισοβάθμησαν με 63.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Γιάννης Ραγκούσης (62), Κώστας Ζαχαριάδης (58) και Χρήστος Σπίρτζης (56). Αναφορικά δε με τους υπόλοιπους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας του Βόρειου Τομέα της Αθήνας, στην οποία ανήκει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, έλαβαν: Ευκλείδης Τσακαλώτος ( 52) και Γιώργος Κατρούγκαλος (48) ενώ ο βουλευτής επικρατείας Πάνος Σκουρλέτης έλαβε 37 ψήφους 

Εκ του αποτελέσματος και την μεγάλη συμμετοχή και σε τοπικό επίπεδο (ενώ αναμένονται τα τελικά της Επικράτειας), γίνεται σαφές πως επιβραβεύτηκε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και την ενδυνάμωση της έννοιας Προοδευτική Συμμαχία, που την πιστώνεται προσωπικά. Η προτίμηση των μελών σε πρόσωπα που αποτυπώνουν καθαρά την πολιτική ανανέωση, την διεύρυνση του προοδευτικού χώρου αλλά και την συνοχή του κόμματος, φαίνεται να επισφραγίζει την αλλαγή πορείας και σε τοπικό επίπεδο.

Τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξέφραζαν την ικανοποίηση τους για την συμμετοχή και την εγγραφή νέων μελών, τη διαδικασία της ψηφοφορίας και την άμεση έκδοση των αποτελεσμάτων θεωρώντας σίγουρο ότι στις επόμενες εκλογές το κόμμα στη Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα θα ξεπεράσει αισθητά το ποσοστό του 36,47% , που είχε λάβει το 2019.

 Χαρακτηριστικό της ψηφοφορίας  είναι η προτίμηση των μελών στην Ρένα Δούρου η οποία μέσω της Περιφέρειας Αττικής χρηματοδότησε πολλά έργα στην πόλη μας, αλλά και του πρώην υπουργού, Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος αν και στο σύνολο της Αττικής φαίνεται να εκλέγεται μετά την  20η θέση, στην πόλη μας τον βλέπουμε στην 1η εξάδα γεγονός που αναδεικνύει μεταξύ άλλων και την αναγνώριση της συνεισφοράς τους στην ανέγερση του γηπέδου.