Δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα θα διαθέτει ο Δήμος σε πολίτες και επισκέπτες

38

O Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας είναι ένας από τους 43 ΟΤΑ Α’ βαθμού της χώρας που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την απόκτηση κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Αφορά στην πράξη: «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της χώρας – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» – Άξονας Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)», και πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με ποσό ύψους 317.800 € για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

Με την προμήθεια των κοινόχρηστων ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων επιθυμούμε να ενθαρρύνουμε την χρήση φιλικών προς το περιβάλλον μέσων και παράλληλα να ελαφρύνουμε τον κυκλοφοριακό φόρτο στους δρόμους της πόλη μας», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής Θ. Λέκκαςενώ ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος ανέφερε σχετικά: «Με την προμήθεια και την εγκατάσταση του συστήματος δωρεάν δανεισμού ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων κάνουμε ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της αλλαγής του τρόπου μετακίνησης στις πόλεις μας. Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης με μοναδικό στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας μέσα σε ένα βιώσιμο και σύγχρονο περιβάλλον, επιτυγχάνοντας παράλληλα την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής μας».