ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛΛ. χαιρετίζουν τη νίκη Μακρόν, αλλά και προειδοποιούν

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας συγκεντρώνοντας 58,5% των ψήφων, έναντι 41,45% της Μαρίν Λεπέν, που πέτυχε ωστόσο μια ιστορική επίδοση για τη γαλλική ακροδεξιά. Στο 72% η συμμετοχή - Επόμενη κρίσιμη αναμέτρηση οι βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, «ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία από τώρα» λέει ο Μελανσόν - Συγχαρητήρια στον Μακρόν από Ευρωπαίους και Διεθνείς αξιωματούχους

21

Για νίκη-μήνυμα της δημοκρατίας στην Ευρώπη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφερόμενος στην επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές, επισημαίνοντας πως η ήττα της ακροδεξιάς αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα. 

«Η ήττα της Λεπέν και η νίκη Μακρόν είναι μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας στην Ευρώπη, αλλά και προειδοποίηση. Δεν μπορεί να εφησυχάζει κάνεις και ιδιαίτερα οι αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις. Η ήττα της ακροδεξιάς – που ξεπέρασε σήμερα το 40%- και των νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών που την ενισχύουν, αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα. Η αντιμετώπιση τους απαιτεί ενωτικές πρωτοβουλίες και συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.​

«Η Ευρώπη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει ανάγκη από ηγέτες, που κατανοούν την ανάγκη για περισσότερες κοινές πολιτικές μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών σε τομείς όπως η Άμυνα, η Ασφάλεια, η Οικονομία και το Κοινωνικό Κράτος», αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στον Μακρόν. Και προσθέτει:

«Ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης, οι αυξανόμενες κοινωνικές ανισότητες και η ενεργειακή κρίση, συνιστούν προκλήσεις που απαιτούν υπευθυνότητα και αλληλεγγύη απέναντι στη μισαλλοδοξία, η οποία υπονομεύει το κοινό μας μέλλον.

 

ΠΗΓΗΕΦΣΥΝ