Δεν ακούστηκε η άποψη των κατοίκων από το Κάτω Κουκλάκι, που θέλουν ελεύθερο τον κοινόχρηστο χώρο

110

Στην χθεσινή τακτική συνεδρίαση (20/4) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν Φιλαδέλφειας Ν Χαλκηδόνας ζητήθηκε από τον Άρη Βασιλόπουλο και τους λοιπούς συμβούλους της παράταξης του να συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως το αίτημα των κατοίκων αναφορικά με την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση προκατασκευασμένου ναού σε ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο της συνοικίας Κάτω Κουκλάκι. Πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή με ψήφους 16 κατά και 12 υπέρ, γεγονός που πυροδότησε ένταση στη συνεδρίαση με συνέπεια πρώτη να αποχωρήσει η κα Δανάη Εμμανουήλ, που προέδρευε της συνεδρίασης λόγω ασθένειας του Δημήτρη Κανταρέλη, στη συνέχεια δε αποχώρησαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι ενώ στο βίντεο της συνεδρίασης (27.00΄) ακούγεται μία φωνή να λέει “Σπύρο φώναξε τη δημοτική αστυνομία”.

Κατά της συζήτησης του θέματος ψήφισαν οι παρατάξεις του Γιάννη Βούρου και Χάρη Τομπούλογλου.

Ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  δεν δέχεται να ακούσει την γνώμη ομάδας κατοίκων, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι με την άποψη τους. 

Η συνεδρίαση, μετά από μικρή διακοπή, ολοκληρώθηκε με προεδρεύοντα τον Λύσανδρο Γεωργαμλή και παρά το ότι το επίμαχο θέμα δεν μπήκε σε συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως ακούστηκαν μόνο επιχειρήματα κατά των κινήσεων του Δήμου Αγ. Αναργύρων σχετικές με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου χωρίς να ακουστούν επιχειρήματα κατά της οικοδόμησης του κοινόχρηστου χώρου. Ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι υπάρχουν υπογραφές κατοίκων κατά αλλά και υπέρ της ανέγερσης του Ναού. Ο Γιάννης Βούρος διάβασε απόσπασμα της δικαστικής απόφασης απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων μέχρι την τακτική δικάσιμο, που είχε ζητήσει ο Δήμος Αγ. Αναργύρων, καθώς και το κείμενο υπογραφών υπέρ του Ναού κάνοντας επίθεση σε όσους διαφωνούν με τις επιλογές του. Με την έκδοση των επίσημων πρακτικών θα αποτυπωθούν με λεπτομέρεια τα όσα ειπώθηκαν.

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΔΩ (κακός ήχος)