Δίκτυο Γυναικών ΝΦΝΧ: Ενώσαμε τις φωνές μας για να σταματήσει ο πόλεμος

Με επιτυχία έγινε η φιλειρηνική δράση που διοργάνωσε στη λίμνη του Άλσους το Δίκτυο Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας Ν Χαλκηδόνας. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι από όλες σχεδόν τις παρατάξεις καθώς και πολίτες.

35
 
Το κείμενο που συνόδευσε την δράση είναι:
“Αγαπητές φίλες και φίλοι
Σε μια κοινωνία που κάποιοι φρόντισαν και φροντίζουν να την διαμορφώσουν έτσι ώστε να είναι και να νοιώθει ο καθένας μόνος.
 
Σε μια κοινωνία που φροντίζουν να επικρατεί το δίκιο του ισχυρού. Σε μια κοινωνία που η ισχύς, η επιβολή δια της δύναμης και του εξαναγκασμού, διαφημίζεται με διάφορους έμμεσους αλλά και άμεσους τρόπους ως η μόνη λύση για τον καθένα και αυτό το δίκιο του ισχυρού να διαπαιδαγωγείται στην κοινωνία ως η μόνη λύση αλλά και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα του καθενός. Σε μια κοινωνία όπου επικρατεί το « ο θάνατός σου η ζωή μου»
 
Έχουμε φτιάξει ένα δίκτυο γυναικών στην πόλη μας.
Για όλα αυτά που παραβλέψαμε. Για όλα αυτά που ανεχτήκαμε. Τέλος για όλα αυτά που νιώθουμε μέσα μας ότι δεν πρέπει να είναι έτσι, αλλά κάπως αλλιώς, ενωθήκαμε να αγωνιστούμε, για την συμπαράσταση, για την αλληλοϋποστήριξη, για την αλληλοβοήθεια, γιατί η κοινωνία πρέπει να πάψει να είναι εχθρική προς το παιδί, προς τον νέο άνθρωπο προς την γυναίκα γενικά προς κάθε αδύναμο.
 
Ένα δίκτυο γυναικών
 
Γιατί η γυναίκα είναι το σύμβολό της προστασίας, της γαλήνης είναι το καταφύγιο και η φωλιά στα δύσκολα.
 
Το Δίκτυο Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, λοιπόν, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να ενώσουμε τη φωνή μας με τις φωνές όλων των ανθρώπων που ζητούν να σταματήσει τώρα ο πόλεμος.
 
  • Να σταθούμε δίπλα στο πλευρό του Ουκρανικού λαού που παλεύει για την ανεξαρτησία του ενάντια στη Ρωσική εισβολή.
  • Να φωνάξουμε την αντίθεσή μας σε κάθε πόλεμο, σε κάθε παρέμβαση στην κυριαρχία μιας χώρας.
  • Να σταθούμε απέναντι στη φρίκη του πολέμου, στον εκδιωγμό ανθρώπων απ’ τον τόπο τους, στο ρήμαγμα των ζωών τους.
  • Να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους τους κατατρεγμένους από τον πόλεμο, τους πρόσφυγες. Απέναντι στη βία του ξεριζωμού, δεν μπορούμε παρά να απαντάμε με αλληλεγγύη, για όλους.
Σε οποιαδήποτε ερώτηση η απάντηση είναι μία ΕΙΡΗΝΗ γιατί ειρήνη σημαίνει αγάπη για τον άνθρωπο, το περιβάλλον για την δημιουργία.
Στην Ν. Φιλαδέλφεια -Ν. Χαλκηδόνα δεν ξεχνάμε τις ρίζες μας.
 
Να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τα μέλη του δικτύου μας που
χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει πράξη αυτή η δράση,
τον Αθλητικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας «Ανδρομέδα»,
την θεατρική ομάδα «Ονειρωδοί» με την Βασιλική Κούλη και
το μουσικό σχήμα «Οδός Αρμονίας» με τους Ιωάννα Καραηλίδη, Βαγγέλη Μπίλιο, Σύλβια Στάμου και Mehmet Alkurt.”
 
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους συμπολίτες μας ήταν οι Αντιδήμαρχοι Λύσανδρος Γεωργαμλής και Σωτήρης Κοσκολέτος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπύρος Γραμμένος, Γιώργος Καραβίας, Παντελής Γρετζελιάς, Γιώργος Αναγνώστου, Χάρης Τομπούλογλου, Κώστας Τομπούλογλου, Γιάννης Ουσταμπασίδης, Αλέκος Γούλας και η Ευτυχία Παπαλουκά που συμμετείχε στην διοργάνωση.
 
https://www.facebook.com/diktionfnx
https://www.facebook.com/diktionfnx/photos