Δράσεις του 3ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας στα προγράμματα Erasmus+ με σχολεία του εξωτερικού και συμπερίληψης παιδιών προσφύγων

60

Σημαντική η διακρατική δραστηριότητα του 3ου Γενικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας “Μίλτος Κουντουράς” την σχολική χρονιά 2021-2022 με το πρόγραμμα Erasmus+. Επίσης πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες και δρώμενα σχετικά με τον φυλετικό και κοινωνικό ρατσισμό και την έμφυλη βία.

Η πρώτη δράση ήταν η φιλοξενία 40 μαθητών και εκπαιδευτικών από την Ευρώπη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA229 με θέμα την αλληλοδιδασκαλία των γλωσσών των εταίρων μέσα από τον πολιτισμό τους συντονίζοντας άλλα πέντε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Τουρκία, την Ιταλία, την Τσεχία, την Πορτογαλία και τη Λιθουανία.

Η δεύτερη δράση, με συντονιστή το 3ο ΓΕΛ που αφορούσε  διακρατική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη της Τουρκίας, όπου οι μαθητές του τμήματος Πληροφορικής του Επαγγελματικού Λυκείου Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi δίδαξαν Τουρκικά στους μαθητές από τις άλλες χώρες.

Τέλος έγιναν ενέργειες προετοιμασίας τάξης υποδοχής για μαθητές του σχολείου από το Αφγανιστάν καθώς και σχέδιο δράσης του σχολείου για τη συμπερίληψη όλων των μαθητών, δηλαδή όχι μόνο των αυτών με προσφυγικό υπόβαθρο, αλλά και των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες,  οικονομικές και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες.

Αναλυτικές πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε στα παρακάτω τρία κείμενα

 

Πρώτη διακρατική συνάντηση στην Αθήνα

 

Δεύτερη διακρατική συνάντηση στη Σμύρνη

 

Δράσεις συμπερίληψης στο 3ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδε΄λφειας