Επιστημονική Ημερίδα από τον Δήμο προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου Α

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χρυσόστομος Α (1868-1938) γεννήθηκε στη Μάδυτο της Ανατολικής Θράκης και στις 23 Φεβρουαρίου 1923, εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του (1938). Το 1926 διορίσθηκε μέλος της νεοσύστατης Ακαδημίας Αθηνών. Κατοικούσε για κάποια χρόνια στη Ν Φιλαδέλφεια στο θαυμάσιο νεοκλασικό επί των οδών Χάλκης και 40 Εκκλησιών, στη συνοικία της Νέας Μαδύτου.

12

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 έτη από την Μικρασιατική καταστροφή, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σας προσκαλούν στην Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώνουν προς τιμήν του μεγάλου πρωθιεράρχου, συγγραφέα, θεολόγου και καθηγητή πανεπιστημίου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου.

Η Επιστημονική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 και ώρα 11:30 π.μ. στον χώρο του Παγκοσμίου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ. – Λεωφ. Δεκελείας 152, Ν. Φιλαδέλφεια).

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χρυσόστομος Α (1868-1938) γεννήθηκε στη Μάδυτο της Ανατολικής Θράκης και στις 23 Φεβρουαρίου 1923, εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του (1938). Το 1926 διορίσθηκε μέλος της νεοσύστατης Ακαδημίας Αθηνών. Κατοικούσε για κάποια χρόνια κατοικούσε στη Ν Φιλαδέλφεια στο θαυμάσιο νεοκλασικό επί των οδών Χάλκης και 40 Εκκλησιών, στη συνοικία της Νέας Μαδύτου.

 

 

 Πρόγραμμα Ημερίδας

 11:30π.μ. Έναρξη Ημερίδας: Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης – Πρωτοσύγκελλος Ι.Μ. Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. 

 11:35π.μ. Χαιρετισμοί

  • Γιάννης Βούρος, Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.
  • Χρήστος Κοπελούσος, Αντιπρόεδρος Π.Π.Ι.Ε.Δ.
  • Ηλίας Γκρίντζαλης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητος Νέας Χαλκηδόνας, Υπεύθυνος  Πολιτισμού Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

 11:50π.μ. Νεανική Βυζαντινή Χορωδία Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας

Υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Θεοδώρου Καλλίμαχου.

 12:00μ.μ. «Σκιαγραφώντας την προσωπικότητα του μαδυτινού αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου», Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης – Πρωτοσύγκελλος Ι.Μ. Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

 12:15μ.μ. «Ο Αθηνών Χρυσόστομος Παπαδόπουλος. Πτυχές από την αρχιεπισκοπική δράση του και η συμβολή του στην ένταξη των προσφύγων εκ Μ. Ασίας», Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Δροσινός.

 Λήξη  Ημερίδας

13:00 Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

 

*Σημ. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα έναντι της covid -19. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Λόγω των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημ. υγείας ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος.