Δήμος: Προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με το σύλλογο σκελετικής υγείας «Πεταλούδα» και το παράρτημα ΝΙΦΗΜ της  Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, συνδιοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία εκδήλωση πρόληψης και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, καθώς και δωρεάν προληπτικό έλεγχο οστικής πυκνότητας.

13

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε,  την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, από τις 10:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ.στο χώρο του Π.Π.Ι.Ε.Δ., υπό την εποπτεία της ορθοπεδικού γιατρού Καβαλλιεράκη Θεοδώρας, και διενεργήθηκαν κατόπιν ραντεβού, δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε 80 συμπολίτες μας.

Παράλληλα δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες για την περαιτέρω διαχείριση των αποτελεσμάτων της εξέτασης, στο πλαίσιο της πρόληψης, της διαγνωστικής διερεύνησης και της θεραπευτικής παρέμβασης.

Την εκδήλωση συντόνισαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας & Δημοτικής Αστυνομίας Σπύρος Μπερδέσης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και ο Αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ Χρήστος Κοπελούσος.

Στην δράση τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας έναντι της πανδημίας.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ο σύλλογος σκελετικής υγείας «Πεταλούδα», το παράρτημα ΝΙΦΗΜ της ΕΕΑ και όλοι οι συμμετέχοντες επαγγελματίες υγείας, έδωσαν την υπόσχεση για περισσότερες κοινές δράσεις στο προσεχές μέλλον.