Όταν άλλοι Δήμοι βραβεύονται της Ν Φιλαδέλφειας Ν Χαλκηδόνας βρίσκεται ακόμη στις προτάσεις

Η  μεγάλη απόσταση που υπάρχει μεταξύ των εξαγγελιών του Δημάρχου Γ. Βούρου και των έργων που παρουσίασαν και βραβεύθηκαν για αυτό άλλοι Δήμοι εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί από όποιον συγκρίνει το περιεχόμενο της ομιλίας με τον πίνακα του συνόλου των βραβευθέντων πόλεων

75

Ταυτόχρονα με τις διαδικασίες του 10ου συνέδριο «Smart Cities Conference» στο οποίο συμμετείχε και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Βούρο δόθηκαν και βραβεία Best City Awards 2022 σε Δήμους που έχουν υλοποιήσει συγκεκριμένα έργα.

Στη σύντομη ομιλία του ο Γ. Βούρος ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες και προσπάθειές που γίνονται στην πόλη με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και την εξεύρεση πόρων  ενώ στην κορφή της πυραμίδας έχουμε την Κοινωνική Πολιτική με άξονες αξιοπρέπεια, ασφάλεια και αισθητική. Αναγνωρίζοντας εμμέσως τις καθυστερήσεις υλοποίησης πολιτικών έκανε εκτενή αναφορά των επιπτώσεων της πανδημίας covid-19 στη λειτουργία του δήμου μιλώντας χαρακτηριστικά για “χαμένο έδαφος”, αναλύοντας τις προτάσεις που έχει υποβάλει ο Δήμος προς έγκριση και χρηματοδότηση.

Η  μεγάλη απόσταση που υπάρχει μεταξύ των εξαγγελιών του Δημάρχου Γ. Βούρου και των έργων που παρουσίασαν και βραβεύθηκαν για αυτό άλλοι Δήμοι εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί αν συγκριθεί το περιεχόμενο της ομιλίας με τον πίνακα του συνόλου των βραβευθέντων πόλεων  που παρατίθεται στο τέλος. Είναι πασιφανές ότι πολλοί άλλοι Δήμοι εργάσθηκαν διαχρονικά συστηματικότερα από τον δικό μας με συνέπεια να “ωριμάσουν” τα έργα και να υλοποιηθούν έγκαιρα.

Θετικό γεγονός θα είναι για το Δήμο μας να εγκριθούν και στη συνέχεια υλοποιηθούν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Η αρχή έχει γίνει με το έργο της απόκτησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων και των σταθμών επαναφόρτισης.

Τα Best City Awards 2022 περιλάμβαναν 4 κορυφαίες διακρίσεις τις οποίες απέσπασαν οι υποψηφιότητες  που συγκέντρωσαν την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από τα βραβεία που έλαβαν σε διαφορετικές κατηγορίες, αποδεικνύοντας το πολυδιάστατο έργο τους και τη σταθερή επένδυσή τους στην διατήρηση υψηλών δεικτών επίδοσης.

Έτσι ο Δήμος Χανίων  κατέκτησε τη διάκριση Smart City of the Year, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού έλαβε τη διάκριση Smart Town of the Year  και ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου αναδείχθηκε σε Smart Municipality of the Year. Τον τίτλο Smart City Supplier of the Year κέρδισε η Crowdpolicy.

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΩΝ ΔΗΜΩΝ & ΤΑ ΕΡΓΑ

Tα βραβεία και οι νικητές Smart Cities