Η Πρωτομαγιά θα γιορτασθεί το τριήμερο από Παρασκευή 29/4. Οι εκδηλώσεις δεν θα επεκταθούν στο χώρο του γηπέδου ΑΕΚ.

2832

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω covid-19 οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς  επανέρχονται. Συγκεκριμένα οι πάγκοι των μικροπωλητών θα αναπτυχθούν στη Λεωφ, Δεκελείας κατανεμημένοι σε ζώνες, ενώ η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για επέκταση των εκδηλώσεων και στο χώρο πάνω από την υπογειοποίηση έμπροσθεν του γηπέδου της ΑΕΚ (Φωκών & Πατρ. Κωνσταντίνου) δεν έγινε δεκτή με βάση αρνητική θέση των υπευθύνων των έργων μετά από ερώτημα που τους υπεβλήθη, όπως ανέφερε ο Π. Γρετζελιας συμφωνούντος  σε αυτό και του Δημάρχου, αναδεικνύοντας έτσι την προχειρότητα που ελήφθη η προηγούμενη σχετική απόφαση της Ο.Ε.  μετά από πρόταση του Παντελή Γρετζελιά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του της 16/3 αποφάσισε οι εκδηλώσεις εορτασμού της Πρωτομαγιάς να γίνουν το τριήμερο 29 Απριλίου από τις 3 μμ έως Κυριακή 1/5/22 ενώ για την μέθοδο κατανομής των χώρων και άλλες ρυθμίσεις θα εφαρμοσθεί η κανονιστική απόφαση του Δήμου του 2018. Σε παρέμβαση του σωματείου των μικροπωλητών ζητήθηκαν μειώσεις στις τιμές ανά τρέχον μέτρο και ζώνη, οι οποίες έγινα εν μερικώς δεκτές, ενώ υπήρξαν από δημοτικούς συμβούλους διαφορετικές απόψεις για τις ευπαθείς ομάδες.

Το θέμα ήταν αποκλειστικά: Καθορισμός α) ημερομηνιών διεξαγωγής του εορτασμού της Πρωτομαγιάς 2022, β) των τελών χρήσης πεζοδρομίου για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς 2022 και γ) των κατηγοριών των ευπαθών ομάδων και των σχετικών δικαιολογητικών που θα πρέπει να προσκομίσουν ώστε να δικαιούνται έκπτωση στα ανωτέρω τέλη, βάσει της αριθ. 55/2022 απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής, με συνέπεια να μην γίνει καμία αναφορά στο πως θα εορτασθεί η Εργατική Πρωτομαγιά, το περιεχόμενο των πολιτιστικών εκδηλώσεων και το κόστος αυτών.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ 6η  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ: Για την πρωτομαγιά από το 2.55.00 ΕΔΩ