Στο ποσό των 166.688,08 ευρώ το ληξιπρόθεσμο φέσι του Δήμου Ν Φιλαδέλφειας Ν Χαλκηδόνας στην ΕΥΔΑΠ

70

 

Η διοίκηση Γιάννη Βούρου έφερε, στη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής της 9 Μαρτίου, εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα των χρεών του δήμου προς τη ΕΥΔΑΠ, τα οποία χρέη αφορούν κατανάλωση ύδατος και προσαυξήσεις συνολικού ποσού 166.688,08 ευρώ ζητώντας ταυτόχρονα την λήψη απόφασης για να γίνει σχετική ρύθμιση σε δόσεις.

Από την διαλογική συζήτηση στην Ο.Ε. (δεν έχουν εκδοθεί τα επίσημα πρακτικά) προέκυψαν σοβαρά προβλήματα παρακολούθησης, διαχείρισης και εξόφλησης των λογαριασμών καταναλώσεων ύδατος στα δημοτικά κτίρια, νομικά πρόσωπα σχολεία και πάρκα, ακούστηκε μάλιστα ότι ορισμένοι λογαριασμοί προέρχονται από το 2005! Είναι γνωστό ότι πριν χρόνια το 2014 η ΕΥΔΑΠ είχε δεσμεύσει τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Καθυστερήσεις υπάρχουν κυρίως σε σχολικές επιτροπές για τα έτη 2020 και 2021 ενώ στα μισθωμένα ακίνητα υπάρχουν ανεξόφλητες χρεώσεις από το 2019, με συνέπεια η αντιπολίτευση να ζητήσει αναλυτικά στοιχεία για τους κατόχους των μετρητών και λοιπές πληροφορίες. Τέθηκε μάλιστα το ερώτημα γιατί δεν εξοφλήθηκε η προηγούμενη ρύθμιση, με τον δήμαρχο να λέει ότι “για κάποιους λόγους έπαψε να υφίσταται”!

Παραμένει πάντα σε εκκρεμότητα η πιστοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τις υπηρεσίες του Δήμου. Οι τρέχουσα μηνιαία συνολική δαπάνη για νερό ανέρχεται σε 14.000 ευρώ.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά την άρνηση της ΕΥΔΑΠ να χορηγήσει νέο ρολόι ύδρευσης για τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας πρασίνου που θα μεταφερθούν από το Άλσος στην οδό Σελευκίας αν προηγουμένως δεν γίνει σχετικός διακανονισμός των οφειλών και την υπογραφή σχετικής σύμβασης τους όρους της οποίας ενέκρινε η Ο.Ε. (απόφαση 54/2022).

 

6Ο3646ΜΩ0Ι-Π7Μ