Σταματήστε τον πόλεμο, δώστε μια ευκαιρία στη διπλωματία για ΕΙΡΗΝΗ

49

Η καταδικαστέα επίθεση του Ρώσικου στρατού στην Ουκρανία επιφέρει πολλά δεινά, όχι μόνο στους απλούς άμαχους πολίτες αλλά και στους ένστολους των αντιμαχόμενων πλευρών.  Η ανθρωπιστική κρίση είναι μεγάλη, οικογένειες αναγκάζονται σε διαχωρισμό με τη δημιουργία ταυτόχρονα μεγάλων μεταναστευτικών ροών από ανθρώπους που αναζητούν ασφάλεια, με τους νεκρούς (ανάμεσά τους και ελληνικής καταγωγής) όλο και να πληθαίνουν.

Την ειρηνική λύση στα προβλήματα πρέπει να την δώσει η διπλωματία, όχι τα όπλα, για το σκοπό αυτό απαραίτητη συνθήκη είναι η διακοπή των εχθροπραξιών και η αποχώρηση των Ρωσικών στρατευμάτων. Έτσι θα δημιουργηθεί η δυνατότητα να παρασχεθεί  ανθρωπιστική βοήθεια στον Ουκρανικό λαό. 

Η κλιμάκωση των εχθροπραξιών εκτός από την ανθρωπιστική κρίση θα επιφέρει παγκοσμίως τεράστια οικονομικά προβλήματα με αιχμή την ενεργειακή κρίση  και την ανεπάρκεια βασικών ειδών διατροφής, τα οποία όταν θα υπάρχουν θα πωλούνται σε υψηλότερες τιμές. Ανεξάρτητα από το ποίες ήταν οι αιτίες μιας τέτοιας πολεμικής εξέλιξης και πως ο καθένας προσεγγίζει τις παγκόσμιες ανακατατάξεις, τις πολιτικές για μειονοτικές εθνικές κοινότητες, τα οικονομικά ενεργειακά συμφέροντα και τις αναθεωρητικές πολιτικές επί των διεθνών συμβάσεων δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το ζητούμενο ειναι η ΕΙΡΗΝΗ και τίποτα άλλο.