Διεθνής αναγνώριση μουσικού έργου του Χάρη Κανάκη Closed Square

Μια εξαιρετικά τιμητική παρουσίαση της δουλειάς του Χάρη Κανάκη σε έγκριτο μουσικολογικό Πολωνικό portal και τον κατάλογο της Naxos, με top recommendation μεταξύ των 16 δίσκων της εταιρείας

12

Θετικά σχόλια απέσπασε το μουσικό έργο Closed Sguare του συμπολίτη μας Χάρη Κανάκη   που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την εταιρεία Naxos. Την εξαιρετικά τιμητική παρουσίαση, στο έγκριτο μουσικολογικό Πολωνικό site ERA JAZZU με την διεθνή αναγνώριση, ;egine από τον Πολωνό κριτικό Dionizy Piątkowski, ο οποίος έγραψε σε ελεύθερη μετάφραση:


«Το άλμπουμ της πρεμιέρας με τίτλο “CLOSED SQUARE” περιλαμβάνει την καταγραφή έργων του εξαιρετικού Έλληνα συνθέτη Hari Kanakis, τα οποία δημιουργήθηκαν από το 1999 έως το 2019. Το προσεκτικά επιλεγμένο ρεπερτόριο του άλμπουμ, αποτελείται από δέκα σύγχρονες μουσικές συνθέσεις που παρουσιάζονται από διαφορετικές προοπτικές. Αυτές οι συνθέσεις δίνουν στους παραγωγούς την ευκαιρία να παρουσιάσουν μια ποικιλία τεχνικών, μια πλούσια, δυναμική παλέτα, φωνητική και οργανική με μουσικότητα, εξαιρετική εκφραστικότητα, κυρίως ειλικρινής και βαθιά συναισθήματα, που αποτελούν έκφραση πνευματικής και προσωπικής αντανάκλασης στην εκτελούμενη μουσική».

 
Στον κατάλογο της εταιρείας Naxos, με top recommendation μεταξύ των 16 δίσκων
 
Η Era Jazzu είναι ένας εθνικός κύκλος Club και Gala-συναυλίες με τη συμμετοχή των εξαιρετικότερων αστεριών της σύγχρονης τζαζ. Το πρόγραμμα ERA Jazz περιλαμβάνει τόσο συναυλίες μεγάλων αστεριών όσο και μια ευρεία παρουσίαση της πιο ενδιαφέρουσας τζαζ τάσης.
 
O Πολωνός κριτικός Dionizy Piątkowski