Καλή επιτυχία στη Φιλαδελφειώτισσα αθλήτρια της ΑΕΚ Δώρα Κουντούρα στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης

Η αφρόκρεμα της Παγκόσμιας Γυναικείας Σπάθης βρίσκεται από σήμερα στην Αθήνα! Με τα από ένα χρόνο παύσης λόγω Κορονοϊού η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας ξαναδιοργανώνει το ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ στο ΟΑΚΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 4-5-6 Μαρτίου 2022!

41

Με απόλυτο σεβασμό στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΓΓΑ αλλά και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας FIE ξεκινάει σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ στην Αίθουσα Ξιφασκίας στο ΟΑΚΑ. Οι αγώνες ξεκινούν αύριο με τα ατομικά και ολοκληρώνονται την Κυριακή με τα ομαδικά. Συνολικά 172 αθλήτριες και 22 ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή. Ανάμεσά τους και 20 Ελληνίδες αθλήτριες με τη συμπολίτισσα μας  Δώρα Κοντούρα να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στις 16 Ιανουαρίου στην Τιφλίδα.

Οι πρωταθλήτριες Δώρα Γκούντουρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου θα ξεκινήσουν το Σάββατο καθώς βρίσκονται στην 5η και 10η θέση της κατάταξης και οι 16 πρώτες περνάνε αυτόματα στο κυρίως ταμπλώ των 64.

Την ελληνική ομάδα που θα αγωνιστεί την Κυριακή αποτελούν οι αθλήτριες Δώρα Γκούντουρα, Δέσποινα Γεωργιάδου, Κλαίρη Μπένου και Μαρίνα Παΐζη. Με αυτούς τους αγώνες αρχίζει ο κύκλος προετοιμασίας και προσπάθειας πρόκρισης της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024 με την στήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Όλοι οι αγώνες του κυρίως ταμπλώ των 64 και οι τελικοί θα μεταδοθούν από το LIVE STREAMING της παγκόσμιας ομοσπονδίας FIE στο λινκ: https://fie.org/watch και φωτογραφίες θα αναρτηθούν και στην σελίδα FACEBOOK και INSTAGRAM της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας καθώς και στην σελίδα FACEBOOK της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας FIE.