Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ν Φιλαδέλφειας Ν Χαλκηδόνας, χωρίς μεγάλες προσδοκίες

105

Σε μία ήρεμη, σε σχέση με προηγούμενες, συνεδρίαση το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ν Φιλαδέλφειας Ν Χαλκηδόνας αργά το βράδυ της τετάρτης 23/2 ενέκρινε το προϋπολογισμό του 2022 με 16 ψήφους υπέρ, 10 κατά ενώ 5 δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν “παρών”.

Όπως ήταν αναμενόμενο κυριάρχησε το θέμα της άσχημης οικονομικής κατάστασης των ΟΤΑ αλλά και του δήμου μας με την διοίκηση να ισχυρίζεται ότι γιαυτό φταίει η πανδημία και τα μειωμένα ανταποδοτικά έσοδα που επέβαλε η αντιπολίτευση με την υπερψήφιση της εναλλακτικής πρότασης.  Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης θεώρησαν κύριες αιτίες της προβληματικής κατάστασης την μείωση των  ίδιων εσόδων του δήμου, τα οποία είναι ευθύνη της διοίκησης και την πολιτική της κυβέρνησης με την μείωση των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η κοινή διαπίστωση αυτή δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην ουσιαστική κάλυψη των αναγκών της πόλης από τα κονδύλια που αναγράφονται στον προϋπολογισμό του 2022

Ωστόσο δεν έλειψαν και αναφορές για την ελληνική και παγκόσμια πολιτική κατάσταση, τον χαμηλό βαθμό υλοποίησης του προεκλογικού προγράμματος του δημάρχου Γ. Βούρου αλλά και τις προσπάθειες αναζήτησης χρηματοδότησης έργων και μελετών από τα διάφορα προγράμματα.

Χαρακτηριστικό γεγονός ήταν ότι πριν την συζήτηση η διοίκηση κατέθεσε τροποποίηση στο προϋπολογισμό σε 11 κωδικούς δαπανών στο σχέδιο προϋπολογισμού, που η οικονομική επιτροπή είχε εγκρίνει 24 ώρες πριν. Ενώ μια πρόταση που κατατέθηκε (Γιώργος Ανεμογιάννης) για μεταφορά κονδυλίων ποσού 40.000 ευρώ από δαπάνες πρασίνου σε δαπάνες ηλεκτρικής ενέργειας σχολείων, για την κάλυψη των αυξήσεων στις τιμές, δεν τέθηκε σε ψηφοφορία μετά την δέσμευση του δημάρχου ότι θα το φέρει με την πρώτη ευκαιρία σε τροποποίηση.

 

Η ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ