Τον Μάιο θα αποφασίσει η UEFA αν ο τελικός του Europa Conference League το 2023 γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια στο γήπεδο της ΑΕΚ

Σοβαρές οι πιθανότητες η πόλη μας στο γήπεδο της ΑΕΚ να φιλοξενήσει τον Ιούνιο του 2023 ένα τελικό ποδοσφαιρικό αγώνα ευρωπαικής διοργάνωσης μια που οι άλλες προτάσεις έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν σχετικές διοργανώσεις και ενδεχομένως να μην επιλεγούν. Το γεγονός αυτό θα επιταχύνει τους ρυθμούς ολοκλήρωσης του γηπέδου και τους ελέγχους σε συνθήκες πραγματικής λειτουργίας.

64

Η διαδικασία επιλογής πόλεων για τους τελικούς των ετών 2022 και 2023 ξεκίνησε πριν χρόνια. Μια διαδικασία κατά την οποία απαιτείτο από την  UEFA υποβολή φακέλλων  για την τελική επιλογή των χώρων διεξαγωγής των τελικών του UEFA Europa Conference League. Οι ποδοσφαιρικές ενώσεις που ενδιαφέρονταν να φιλοξενήσουν έναν από τους τελικούς είχαν προθεσμία έως τον Φεβρουάριο 2020 για να υποβάλουν φακέλους προσφορών.

Η απόφαση είχε αρχικά προγραμματιστεί να ληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA κατά τη συνεδρίασή της στις 3 Δεκεμβρίου 2020. Ωστόσο, η UEFA αποφάσισε αργότερα να ανοίξει εκ νέου τη διαδικασία υποβολής προσφορών αφού όρισε το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό μόνο για τον τελικό του 2022. Ο τελικός του 2022 αποφασίσθηκε να γίνει στην  Arena Kombëtare στα Τίρανα της Αλβανίας αφήνοντας ανοικτό τον ορισμό για το 2023 γεγονός που έδωσε την δυνατότητα στους ανθρώπους της ΑΕΚ να συντάξουν φάκελο  και οι της ΕΠΟ να αλλάξουν πρόταση και να προτείνουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για την διεξαγωγή του τελικού αντί του Παγκρήτιου Σταδίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, που είχε αρχικά προταθεί (ως κατάσταση απο wikipedia).

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

 

Οι ομοσπονδίες-μέλη είχαν προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 για να επιβεβαιώσουν την πρόθεσή τους να υποβάλουν προσφορά, ενώ οι προσφορές πρέπει να υποβληθούν έως τις 23 Φεβρουαρίου 2022. Στη συνέχεια, ο οικοδεσπότης θα διοριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA κατά τη συνεδρίασή τους τον Μάιο του 2022. Σε περίπτωση, δε, που αποφασίσει να αναθέσει σε άλλο γήπεδο τον τελικό του 2023, υπάρχει η πιθανότητα να συμπεριλάβει την υποψηφιότητα της ΑΕΚ αυτόματα για το bid του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ελληνική σελίδα της “Βικιπαίδεια” αναφέρεται για το 2022 (;) το γήπεδο της ΑΕΚ χωρίς συνδεδεμένες πληροφορίες