Επικίνδυνη για τους διερχόμενους η γέφυρα Βρυούλων – Ξεκινά η μελέτη επισκευής

432

Οι φθορές στη γέφυρα Βρυούλων επί της Εθνικής Οδού (Αθηνών – Λαμίας Ε75), η οποία συνδέει τους Αγ. Αναργύρους με την Ν. Φιλαδέλφεια, είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού, δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και πεζών, τόσο πάνω όσο και κάτω από τη γέφυρα. Το θέμα έχει απασχολήσει τον Δήμο διαχρονικά  με την διατύπωση αιτημάτων προς την Περιφέρεια για την αναγκαία επισκευή.

Η Οικονομική Επιτροπή με την απόφασή της 304/2021 ενέκρινε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη επισκευής της γέφυρας στην οδό Βρυούλων μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας  καθώς και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.” και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο για την υπογραφή.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Π. Γρετζελιάς ψήφισε κατά της έγκρισης ισχυριζόμενος ότι το έργο είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας και δεν έχει λόγο να εμπλακεί ο Δήμος.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία “Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.” ιδρύθηκε προσφάτως και είναι θυγατρική της Περιφέρειας Αττικής, του Περιφερειακού Ταμείου και του Δήμου Αθηναίων, η οποία θα συντάξει τη μελέτη επισκευής και θα συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης του έργου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Νέας Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» Ι. Πάρσαλης, υπέγραψαν πρόσφατα την προγραμματική σύμβαση για την κατάρτιση μελέτης σύμφωνα με την οποία και θα πραγματοποιηθεί η επισκευή της γέφυρας.
 
Στην υπογραφή της Προγραμματικής σύμβασης παραβρέθηκε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναπτυξιακού Οργανισμού και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Επενδύσεων και Δικτύων Επιχειρήσεων Ν. Παπαγεωργίου και η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.