Κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί Δευτέρα και Τρίτη, λόγω κακοκαιρίας

31

Η «Ελπίς» χτυπά τη χώρα και οι αρμόδιοι φορείς αποφασίζουν την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, τουλάχιστον για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου. Παράλληλα, διευθυντές εκπαίδευσης στέλνουν μηνύματα στα σχολεία για τηλεκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, την αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων στην Αττική τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής, σε σύσκεψη του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι. Οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη εξέφρασαν την πρόθεσή τους να μη λειτουργήσουν ούτε οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει:

“Δεδομένου ότι μέχρι τη στιγμή αυτή η εικόνα των μετεωρολόγων είναι ότι το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί στην Αττική και ότι το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, αποφασίσαμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων να μην λειτουργήσουν δια ζώσης αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου καθώς και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου…”

Αργότερα την Κυριακή το βράδυ ανακοινώθηκε ότι  Δευτέρα 24.01.2022 και Τρίτη 25.01.2022, κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα, Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, (ΚΔΗΦ), στην περιφέρεια Αττικής