Ανατροπές εκπροσώπησης συνδυασμών στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και στις επιτροπές Οικονομικών & Ποιότητας Ζωής

Δημαιρεσίες με έντονο πολιτικό παρασκήνιο, αποκλεισμούς και ανακατατάξεις στα όργανα και στις ομάδες συμπολίτευσης - αντιπολίτευσης. Θύμα η αναλογική δημοκρατική εκπροσώπηση της βούλησης των πολιτών.

128

,

Την Κυριακή το πρωί σε μια διαδικασία που μοιάζει περισσότερο σε διορισμό παρά σε εκλογή εκλέχθηκαν το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη των επιτροπών του, ήτοι της Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής . Οι συνθήκες διεξαγωγής της συνεδρίασης ήταν πρωτόγνωρες,  μια που απαιτείτο φυσική παρουσία των μελών του ΔΣ για τη συμμετοχή στην μυστική ψηφοφορία. Η διοίκηση δεν έκανε δεκτό αίτημα αναβολής και εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Έτσι είχαμε μέλη που παρακολουθούσαν τη διαδικασία μέσω δικτύου χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Στο λιτό δελτίο τύπου του Δήμου που μας ενημερώνει για το αποτέλεσμα της διαδικασίας δεν γίνεται καμία αναφορά σε λεπτομέρειες της συνεδρίασης ούτε καν ότι στη συνεδρίαση προέδρευσε ο Κώστας Μπίγαλης και όχι ο Λύσανδρος Γεωργαμλής ως πρώτος σε σταυρούς. Άγνωστος ο αριθμός των παρόντων μετά από αποχωρήσεις. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι υποψήφιοι της διοίκησης δεν είχαν καθολική αποδοχή των μελών της παράταξης ενώ άλλοι έλαβαν μια μόνο ψήφο.  Όταν δημοσιευθούν τα επίσημα πρακτικά θα λυθούν οι απορίες όλων.

Χαρακτηριστικό γεγονός της ψηφοφορίας είναι η ανατροπή της εκπροσώπησης των δημοτικών παρατάξεων στα όργανα.

Ήταν γνωστό ότι την θέση του γραμματέα κατείχε ο συνδυασμός του Π. Γρετζελιά  “Ξανά μαζί”, ως τρίτος συνδυασμός, δια του  Γιώργου Αναγνώστου ενώ από μία θέση στις δύο επιτροπές  κατείχε η Λαϊκή Συσπείρωση (Ν. Σερετάκης, Δανάη Γκούμα), ως τέταρτος συνδυασμός της αντιπολίτευσης. Σημειώνεται ότι οι επιτροπές έχουν 9 μέλη πέντε του συνδυασμού του Δημάρχου και 4 της αντιπολίτευσης.

Στην παρούσα συνεδρίαση ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ουσταμπασίδης, κάνοντας χρήση των αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων Θεοδωρικάκου που αλλοιώνουν το πνεύμα της απλής αναλογικής,  κατέλαβε τις θέσεις που αντιστοιχούσαν στις παρατάξεις “Ξανά μαζί” και “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις, με κομματική συμβολή τοπικών στελεχών, συνεργασίας του Γ. Βούρου με τον Γ. Ουσταμπασίδης. Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο τότε εκτός από τον αποκλεισμό των δημοτικών παρατάξεων θα έχουμε και το οξύμωρο σχήμα ανεξάρτητος σύμβουλος συμπολιτευόμενος με τη διοίκηση να κατέχει θέσεις συνδυασμών της αντιπολίτευσης, εκπροσωπώντας μόνο τον εαυτό του. Δηλώσεις του Γ. Ουσταμπασίδη που αναφέρονται σε άλλη ιστοσελίδα της πόλης σχετικά με ύπαρξη συμφωνίας συντείνουν στην άποψη ότι η συνεργασία του με τον Γ. Βούρο είναι γεγονός.

Δελτίο Τύπου_Δημαιρεσίες_2022