Ν. Φιλαδέλφεια: Αντικυβερνητική συγκέντρωση της Original 21 με αφορμή τον περιορισμό θεατών στα γήπεδα στο 10% (βίντεο)

58

Παρά το ότι ο αγώνας ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Κυριακής 9/1/22, ανεβλήθη ωστόσο η οργάνωση οπαδών της ΑΕΚ ORIGINAL 21 πραγματοποίησε την συγκέντρωση την οποία είχε ανακοινώσει από την Παρασκευή.

Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Πατριάρχου φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής (σε ορισμένες περιπτώσεις υβριστικά) στα μέτρα περιορισμού της παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα και συγκεκριμένα στο ποσοστό παρουσίας στο 10% καθώς και συνθήματα υπέρ της ομάδας αλλά και κατά του εμβολιασμού (στο 0.32 του βίντεο).

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέχρι τον Τροχονόμο (συμβολή οδών Δεκελείας και Φωκών) με τα ίδια συνθήματα και διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν προβλήματα. Όπως είναι κατανοητό η κυκλοφορία στη Δεκελείας κατά το διάστημα της ειρηνικής πορείας των 600 περίπου οπαδών διεκόπη για μία ώρα περίπου. Την παρουσία του δήλωσε και ο Δήμαρχος Γ. Βούρος

Η ανακοίνωση της Original:

Η ανικανότητα και η ασχετοσύνη σας να διαχειριστείτε την κρίση της πανδημίας, τα γελοία μέτρα που κατά καιρούς ανακοινώνετε και εσείς οι ίδιοι δεν τηρείτε, τα 50.000 κρούσματα ημερησίως, ειναι μερικοί απο τους λόγους που καλούμε σε συμβολική διαμαρτυρία την Κυριακή πρίν το ματς με τον μπαοκ στην πλατεία Πατριάρχου στην Ν.Φιλαδέλφεια και ώρα 17.00 όλους τους ΕΝΩΣΙΤΕΣ αλλά και όλο τον απλό κόσμο ανεξαρτήτου ομάδας, όλους αυτούς που νιώθουν την αδικία των νέων μέτρων στο πετσί τους, όλους αυτούς που νιώθουν φυλακισμένοι σε μια κατά τ’ άλλα ελεύθερη κοινωνία.