Δ. Ανδριόπουλος: Ολοκληρώνεται το έργο της υπογειοποίησης – H AEK την περίοδο 2022-23 θα είναι στο σπίτι της (video)

Ο πρότζεκτ μάνατζερ του γηπέδου της ΑΕΚ, Δημήτρης Ανδριόπουλος σε δηλώσεις του ανάφερε πως η Ένωση θα είναι στο σπίτι της από την περίοδο 2022-23 ενώ για την υπογειοποίηση απλά σχολίασε ότι ολοκληρώνεται, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στις δυσκολίες ολοκλήρωσης.

313

Πολύ κοντά στην επιστροφή της στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται η ΑΕΚ, όπως τόνισε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος σε συνέντευξη του στο ΟΡΕΝ όπου αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα όπως το γήπεδο στον ελαιώνα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του για το γήπεδο της ΑΕΚ και την υπογειοποίηση έχουν ως εξής:

Για τη χρονική διάρκεια του έργου και πότε θα παίξει η ΑΕΚ εκεί:

«Είχα στο νου μου ότι δεν πρόκειται να γίνει γρηγορότερα από 5 χρόνια, αλλά φυσικά δεν είχα φανταστεί ότι θα φτάσουμε στον 9ο χρόνο και όταν θα παραδοθεί τον Ιούλιο/Σεπτέμβριο θα είναι ένα δεκαετές έργο.

Τη σεζόν 2022/23 η ΑΕΚ θα κάνει τα παιχνίδια της στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι προσπάθειες όλων είναι για να γίνει και το πρώτο παιχνίδι της σεζόν εδώ. Πάντως είμαστε στο τελευταίο κρίσιμο 8μηνο, 9μηνο».

Για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμα:

«Πρώτη φορά με βεβαιότητα σας λέω ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο αυτή τη στιγμή και καμία μεγάλη εκκρεμότητα. Από τα σοβαρά μεγάλα έργα αυτή τη στιγμή μένει να γίνει ο μηχανολογικός εξοπλισμός του γηπέδου, φυσικά ο χλοοτάπητας που επίτηδες θα είναι το τελευταίο που θα μπει και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Τις τελευταίες 30 μέρες θα γίνουν και μερικά test events, πρόσκληση ορισμένων ανθρώπων για τη λειτουργία των σουιτών, με 2 ή και 3 φιλικά παιχνίδια».

Για πιθανές σκέψεις να εγκαταλειφθεί το έργο λόγω δυσκολιών:

«Δεν πέρασε κατηγορηματικά το λέω ποτέ από το νου μας, όσο κι αν κουραστήκαμε, όσο κι αν ταλαιπωρηθήκαμε, να εγκαταλείψουμε αυτή τη μάχη. Και φυσικά στο τέλος δικαιωθήκαμε».

Για τα οφέλη όλης της ΑΕΚ από τη νέα έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας:

«Το ερασιτεχνικό σωματείο της ΑΕΚ θα είναι ίσως ένα από τα μοναδικά ερασιτεχνικά σωματεία στην Ελλάδα που θα έχει ένα γήπεδο κόσμημα, χωρίς δανεισμό, χωρίς υποχρεώσεις».

Για την ακουστική του νέου γηπέδου:

«Το τελικό γήπεδο θα είναι μοναδικό στην ακουστική του. Δηλαδή αν 300 άτομα κάνουν μια μεγάλη φασαρία, φανταστείτε τι θα γίνεται με 31.000 άτομα. Κι αυτό έχει να κάνει με τον σχεδιασμό του μπολ του γηπέδου και του σκεπάστρου, που είχε μια απροσδόκητα μεγάλη επιτυχία.

Καταρχάς αυτό το γήπεδο θα πιστοποιηθεί με 4 αστέρια από την UEFA και τη Fifa, που σημαίνει ότι είναι ένα κατάλληλο γήπεδο για τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Με την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα που έχει, και η FIFA και η UEFA θα το επιλέξουν στο μέλλον για τέτοιου είδους εκδηλώσεις και διοργανώσεις».

Για πιθανές εκπλήξεις που μπορούν να περιμένουν οι φίλοι της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές:

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δεν έχουν γίνει γνωστά, τα οποία σχεδιάζονται και είναι το αλατοπίπερο του έργου και θα τα δει ο κόσμος της ΑΕΚ όταν θα αρχίσει το γήπεδο να λειτουργεί».

Για το έργο της υπογειοποίησης:

«Η υπογειοποίηση ολοκληρώνεται και κατά τη γνώμη μου θεωρώ πως είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του συνολικού έργου. Γιατί εκτός του ότι δημιούργησε μια πλατεία 10 στρεμμάτων, η οποία θα αναδειχθεί σύντομα, θα έχουμε αδιάλειπτη κυκλοφορία και όταν γίνονται αγώνες ή άλλα γεγονότα και ασφαλή πρόσβαση στο γήπεδο. Αυτό το κομμάτι του έργου είναι αυτό που θα εκτιμηθεί περισσότερο από όλους στο μέλλον. Εδώ θα υπάρχουν συνθήκες ευρωπαϊκές, οι πιο μοντέρνες συνθήκες εργασίας για όλους».