Πέρασε η πρόταση της αντιπολίτευσης για αυξήσεις στα τέλη 3,4% -Υπερψηφίσθηκε το τεχνικό πρόγραμμα 2022

150

Συζητήθηκε εξ αναβολής το θέμα του καθορισμού των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2022 στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Δεκεμβρίου 2021 για το θέμα αυτό σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατέθεσαν εναλλακτική πρόταση με μικρότερες αυξήσεις σε οικίες 3,45 έναντι 11,5% της πρότασης της διοίκησης. 

Οι δύο προτάσεις, αυτή της διοίκησης και η εναλλακτική της αντιπολίτευσης, μετά από έντονη διαλογική συζήτηση και τροποποιήσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία το αποτέλεσμα της οποίας ήταν 14 υπέρ της εναλλακτικής πρότασης, 12 υπέρ της διοίκησης και 4 κατά και των δύο προτάσεων. 

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο Δήμαρχος Γ. Βούρος δήλωσε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επηρεάσθηκε από την απουσία από την ψηφοφορία των δημοτικών συμβούλων  Γεωργαμλή και Παπακώστα. Ο Λ. Γεωργαμλής δήλωσε στη συνέχεια ότι δεν μπορεί να ψηφίσει αυξήσεις στα καταστήματα και  η θέση του ήταν γνωστή στον Δήμαρχο.

Τελευταίο θέμα της συνεδρίασης ήταν το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2022 μετά από διαλογική συζήτηση έγινε ψηφοφορία κατά την οποία η πρόταση της διοίκησης έλαβε 19 υπέρ, 7 κατά και ένα λευκό.

Αίσθηση προκάλεσαν δηλώσεις του αντιδημάρχου οικονομικών Σ. Κοσκολέτου σχετικά με τις διαφαινόμενες δυσκολίες στην σύνταξη του προϋπολογισμού για το 2022 καθώς και του αντιδημάρχου καθαριότητας Μ. Κουτσάκη ότι στα ανταποδοτικά δεν υπάρχει πλεόνασμα.