Πρωτοφανής απόφαση Χ. Κοπελούζου για αποκλεισμό του ΚΚΕ από τη χρήση της αίθουσας του ΠΠΙΕΔ

36

Δεν έχει ξανασυμβεί  στα πάνω από είκοσι (20) χρόνια λειτουργίας του ΠΠΙΕΔ να αιτηθεί πολιτικός φορέας την χρήση της αίθουσας για εκδήλωση και το αίτημα να μην γίνει δεκτό. Το ΚΚΕ είχε ζητήσει εγγράφως την αίθουσα για εκδήλωση σχετικά με το περιβάλλον.  Το γεγονός ήρθε στη δημοσιότητα όταν η ΛΑΣ δια του δημοτικού συμβούλου Νίκου Σερετάκη ζήτησε να τεθεί το θέμα εκτός υπηρεσίας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8/12. Το θέμα έγινε δεκτό προς συζήτηση ομόφωνα.

Στη συζήτηση ο αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ Χ. Κοπελούζος υπεραμύνθηκε της απόφασής του αιτιολογώντας την ότι έχει πρόθεση να τροποποιήσει τον κανονισμό του ΠΠΙΕΔ και να απαγορεύεται η παραχώρηση σε πολιτικά κόμματα. Σε αυτή την απαράδεκτη θέση σε βάρος της δημοκρατίας, της ενημέρωσης και της διακίνησης των ιδεών βρήκε υποστηρικτές εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε ηχηρή απάντηση καταδικάζοντας την ενέργεια αυτή εγκρίνοντας την εισήγηση της ΛΑΣ με ψήφους 17υπέρ, 4 κατά, 7 παρών και 4 αποχές, απόφαση η οποία φαίνεται να βάζει φρένο στις προθέσεις του Χ. Κοπελούζου μια που για να τροποποιηθεί ο κανονισμός του ΠΠΙΕΔ απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όταν δοθούν τα πρακτικά του ΔΣ στη δημοσιότητα θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση των τοποθετήσεων.