Πάπας Φραγκίσκος: Nα προάγει η Ελλάδα τη συμπερίληψη και Δικαιοσύνη

Χάσμα μεταξύ Νότου και Βορρά έχει ανοίξει το προσφυγικό στο οποίο στάθηκε ο Πάπας στέλνοντας παράλληλα μηνύματα για την πανδημία και την κλιματική αλλαγή. Τι τόνισε στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

20

Το ζήτημα της υποχώρησης της Δημοκρατίας στην Γηραιά Ήπειρο και όχι μόνο τόνισε μεταξύ άλλων ο Πάπας Φραγκίσκος και προέτρεψε την Ελλάδα, που αποτελεί το λίκνο του Πολιτισμού, να προάγεται με ανοιχτό πνεύμα, συμπερίληψη και Δικαιοσύνη και να υψώνει ένα μήνυμα προς τον Άλλον που θα απαντά  με τη Δημοκρατία στις αποπλανήσεις του αυταρχισμού και στην ατομιστική αδιαφορία.

Κατά την ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες προκλήσεις, της πανδημίας, της κλιματικής κρίσης και κυρίως της εκτεταμένης φτώχειας με συνεργασία, με συγκεκριμένα και ενεργά. «Μπορεί να φαίνεται μια ουτοπία, ωστόσο τούτο το ταξίδι σε μια θαλασσοταραχή, όπως διδάσκει το μεγάλο ομηρικό έπος, συχνά είναι ο μόνος τρόπος» σημείωσε.

Περισσότερο στάθηκε στο προσφυγικό λέγοντας έχει ανοίξει χάσματα μεταξύ Νότου και Βορρά. Έκανε λόγο για ευρωπαϊκή αναβλητικότητα και πρόσθεσε ότι η η ευρωπαϊκή κοινότητα επιμένει να εμφανίζεται μπλοκαρισμένη κα ασυντόνιστη, αντί να είναι κινητήρια δύναμη αλληλεγγύης.