Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Πρωτιά στα πρόστιμα η Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Ιωνίας

9

Σε 60 περιοχές σε όλη την Ελλάδα εντοπίστηκαν από τους ηλεκτρονικούς διασταυρωτικούς ελέγχους του υπουργείου Εργασίας οι «αμελείς» ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, που – χωρίς καμία νόμιμη δικαιολογία – δεν υποβλήθηκαν από τις 18 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου στον απαραίτητο αριθμό υποχρεωτικών rapid test, ως όφειλαν, για να πάνε στη δουλειά τους. 

Οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν από την επόμενη εβδομάδα ειδοποιητήρια προστίμων, τα οποία θα ξεκινούν από τα 150 ευρώ για μισθωτό μερικής απασχόλησης που έχει ξεχάσει μόνο ένα τεστ και μπορεί να φτάνουν έως και τα 1.800 ευρώ για εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης που υποχρεούνταν να κάνει έξι τεστ (για τις 3 εβδομάδες) και δεν έκανε κανένα.

Οι περισσότερες παραβάσεις εντοπίζονται – όπως είναι αναμενόμενο – την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου των υποχρεωτικών rapid test για τους ανεμβολίαστους. Ειδικότερα:

  • την εβδομάδα 18 Οκτωβρίου έως 24 Οκτωβρίου το σύστημα καταγράφει 8.295 παραβάτες
  • την εβδομάδα 25 Οκτωβρίου έως 31 Οκτωβρίου το σύστημα καταγράφει 6.785 παραβάτες και 
  • την εβδομάδα 1 Νοεμβρίου έως 7 Νοεμβρίου το σύστημα καταγράφει 3.709 παραβάτες

Πρωταθλητής στις παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα αναδεικνύεται η Νέα Ιωνία, καθώς εκεί εντοπίζονται 2.056 παραβάσεις, δηλαδή το 11% των παραβάσεων όλης της Ελλάδας. Ειδικότερα η επιθεώρηση εργασίας της Νέας Ιωνίας, στην οποία ανοίκει και η Ν Φιλαδέλφεια Ν Χαλκηδόνα, θα πρέπει να αποστείλει 2.056 ειδοποιητήρια για πρόστιμα, όταν σε όλη την Ελλάδα θα αποσταλούν 18.789 ειδοποιητήρια.