Εργατικό ατύχημα στον ΗΣΑΠ με έναν νεκρό, δεν λειτουργεί ο σταθμός Περισσού

Η σύγκρουση έγινε στο σταθμό Αγίου Νικολάου. Οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να πηδήξουν από το εν κινήσει μηχάνημα που ήταν ανεξέλεγκτο. Διακοπή δρομολογίων. Νεκρός εργαζόμενος στη ΣΤΑΣΥ

449

Ένας εργαζόμενος νεκρός και δυο τραυματίες είναι, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο τραγικός απολογισμός του πρωτοφανούς δυστυχήματος που συνέβη τα ξημερώματα στον ηλεκτρικό σταθμό του Αγίου Νικολάου.

Το δυστύχημα συνέβη στις 4:40 τα ξημερώματα  όταν βαγόνι – μηχάνημα συντήρησης των γραμμών (με το κίτρινο χρώμα) κατά τη διάρκεια των εργασιών, παρουσίασε πρόβλημα, μάλλον στα φρένα του, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι τεχνικοί να χάσουν τον έλεγχο του.

Οι πέντε εργαζόμενοι που επέβαιναν στο μηχάνημα συντήρησης άρχισαν τότε να πηδούν και ενώ το βαγόνι ήταν εν κινήσει καθώς το μηχάνημα συντήρησης ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ σημείωσε ότι το μηχάνημα άνηκε σε αυστριακό συνεργείο συντήρησης

Ανέφερε επίσης ότι όταν οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να πηδήξουν από το μηχάνημα, αφού δεν είχε φρένα, είχε αναπτύξει ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ προκειμένου να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη πορεία του μηχανήματος συντήρησης, τοποθέτησαν στην πορεία του συρμό με αποτέλεσμα να γίνει μετωπική σύγκρουση και έτσι να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το εκτός ελέγχου μηχάνημα συντήρησης.

Στο σημείο έχουν διακοπεί τα δρομολόγια και γίνονται μόνο στο κομμάτι Πειραιάς – Ομόνοια. Μέσα στην ημέρα θα μεταφέρει λεωφορείο τους επιβάτες από τον ένα σταθμό στον άλλο.

ΗΣΑΠ: Πώς εκτελούνται τα δρομολόγια

Λόγω της σύγκρουσης πραγματοποιούνται δρομολόγια μόνο στο κομμάτι του ΗΣΑΠ, Πειραιάς – Ομόνοια ενώ με τοπικές συγκοινωνίες θα πραγματοποιηθεί μέχρι νεωτέρας το τμήμα που συνδέει την Κηφισιά με την Ομόνοια.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ σήμερα είναι πολύ δύσκολο να ανοίξει η γραμμή. Αργότερα μέσα στην ημέρα, μπορεί να δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα Κηφισιά – Πευκάκια.