Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός του οδοφωτισμού – Αναμένονται αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

130

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εγκρίθηκε σήμερα το πρωί απο την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας με ψήφους 5-4 το 1ο πρακτικό (αποσφράγισης προσφορών, ελέγχου δικαιολογητικών συμμετοχής & αξιολόγησης τεχνικών προσφορών) για το διαγωνισμό “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ” της επιτροπής του διαγωνισμού.

Για την επίτευξη του αποτελέσματος αυτού ήταν απαραίτητη η απουσία του δημοτικού συμβούλου Σ. Γραμμένου (ο οποίος είχε καταψηφίσει σε προηγούμενη συνεδρίαση τον διαγωνισμό) και η αντικατάστασή του με τον αναπληρωματικό σύμβουλο Χ. Κοπελούζο.

Θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ζητήσει να εφαρμοσθεί η μελέτη του Σωματείου των εργαζομένων προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι 3,7 εκατ. ευρώ της μελέτης με την οποία τελικά έγινε ο διαγωνισμός.

Ωστόσο η συγκεκριμένη σύμβαση, που ιδιωτικοποιεί την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού και δεσμεύει μακροχρόνια οικονομικά το Δήμο με περίπου 4 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να περάσει από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στη διαδικασία αυτή προσβλέπουν πλέον οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και η τοπική κοινωνία.