Εξάρχεια – Έρευνα ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ για την επίθεση των ΜΑΤ σε γυναίκα βουλευτή, μετά από διάβημα της

Συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του κόμματός της η Μαρία Απατζίδη επισκεύθηκε τη ΓΑΔΑ και ζήτησε εξηγήσεις για τον τραυματισμό της από άνδρες των ΜΑΤ.

75

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η βουλεύτρια του ΜέΡΑ 25 Μαρία Απατζίδη που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας. Η ίδια, συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του κόμματός της, ζήτησε εξηγήσεις για την επίθεση που δέχθηκε, ενώ χαρακτηριστικά είναι τα σημάδια στο πρόσωπό της. Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της αστυνομικής καταστολής, είχε επιδείξει και τη βουλευτική της ταυτότητα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διέταξε την διοικητική έρευνα για την επίθεση που δέχτηκε γυναίκα βουλευτής στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη στα Εξάρχεια. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη έρευνα έχει διατάξει η ΓΑΔΑ και για τον άνδρα αστυνομικό των ΜΑΤ που εμφανίζεται σε βίντεο να σπάει τζαμαρία καταστήματος την ίδια ώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Ανακοινώνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα του διαδικτύου και αφορούν σε καταγγελίες γυναίκας βουλευτή και δικηγόρου, καθώς και σε περιστατικό που αποτυπώνεται σε βιντεοληπτικό υλικό, όπου εμφανίζεται αστυνομικός να προβαίνει σε θραύση υαλοπίνακα πόρτας.

Επιπρόσθετα, το βιντεοληπτικό υλικό από το περιστατικό θραύσης του υαλοπίνακα, υποβλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση.

Θυμίζουμε πως η βουλεύτρια του ΜέΡΑ 25, Μαρία Απατζίδη βρέθηκε μαζί με τον Κρίτωνα Αρσένη στη πορεία στα Προπύλαια που πραγματοποιήθηκε ως διαμαρτυρία για τον θάνατο του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα από πυρά αστυνομικού.

 

 

ΠΗΓΗΤΟ ΒΗΜΑ