Από τα 2 εκ. ευρώ του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ ΙΙ θα διατεθούν ποσά για τον πεζόδρομο της οδού Καππαδοκίας

Μια θετική εξέλιξη για την χρηματοδότηση έργων στον συνοικισμό πλησίον του γηπέδου, η οποία με τον τρόπο όμως που ανακοινώθηκε ενδέχεται να προκαλέσει τριβές μεταξύ του "συντονιστή", του δημάρχου και τμήματος της διοίκησης ως συνέχεια των όσων ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20/10/21

387
Ο “άτυπος και εξωθεσμικός συντονιστής” των συνοδών έργων του γηπέδου με τους συνεργάτες του, επιβλέποντας τις εργασίες εντός του γηπέδου.

Μπορεί ο Δήμαρχος Γ. Βούρος να παρευρέθηκε Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, στην υπογραφή της απόφασης του  Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, για την χρηματοδότηση του έργου «Αστική ανάπλαση και προστασία περιβάλλοντος ευρείας περιοχής ιστορικού κέντρου Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιλαδέλφειας» αλλά την ανακοίνωση των λεπτομερειών  της ανάπλασης έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Π. Γρετζελιάς. 

Η επιχορήγηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ανέρχεται στο συνολικό ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ (2.000.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Συγκεκριμένα το πως θα χρησιμοποιηθεί η επιχορήγηση το μάθαμε από το κανάλι του YOUTYBE “AEK LIVE MICHELANGELO” το πρωί της 23/10/21 και συγκεκριμένα από τον Π. Γρετζελιά, που συνοδευόμενος  από υποψηφίους του συνδυασμού του, χωρίς την παρουσία μελών της διοίκησης του Δήμου δήλωσε  ότι: “… βρισκόμαστε στη φάση μελέτης η οποία σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη για ανακατασκευή όλου του πεζόδρομου (της οδού Καππαδοκίας) και που εντάσσεται στο έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Ν. Φιλαδέλφειας με το ποσό των 2 εκατ. ευρώ, που μετά το δελτίο που υποβάλαμε ήρθε στο δήμο μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους συμπολίτες μας ότι αυτός ο πεζόδρομος θα γίνει ολοκαίνουργιος μαζί με το παρακείμενο γήπεδο”.

Το παράδοξο είναι ότι ο Π. Γρετζελιάς έχει ορισθεί, χωρίς την υπογραφή του Δημάρχου, “ειδικός συντονιστής συνοδών έργων” επέκτεινε τις αρμοδιότητες του και σε άλλα έργα όπως ο πεζόδρομος της οδού Καππαδοκίας, ο οποίος δεν αποτελεί συνοδό έργο κατά την έννοια της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Ωστόσο πολλά θα ξεκαθαριστούν όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες, προσδιοριστούν οι επί μέρους εργασίες, οι οποίες θα πρέπει να είναι επιλέξιμες από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ  και συνταχθεί ο  τελικός προϋπολογισμός του έργου.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ 8/10/21 & Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ την 21/10/21 !!! ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ

apof77151-20211021