ΥΠΕΣ: 2 εκατ. ευρώ για την Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιλαδέλφειας.

15

2.000.000,00 € στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για την «Αστική ανάπλαση και προστασία περιβάλλοντος περιοχής ιστορικού κέντρου Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιλαδέλφειας» – Γιάννης Βούρος: «Είναι μία σημαντική ημέρα για το Δήμο μας, οι προσπάθειες για την αναβάθμιση της πόλης μας συνεχίζονται»

Ένα σημαντικό ποσό για έργα αναβάθμισης, ανάπλασης και προστασίας του περιβάλλοντος, εξασφάλισε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα και έπειτα από αλλεπάλληλες συναντήσεις του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννη Βούρου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών – αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα, υπογράφηκε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών η επιχορήγηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με το συνολικό ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ (2.000.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, για την πράξη με τίτλο «Αστική ανάπλαση και προστασία περιβάλλοντος ευρείας περιοχής ιστορικού κέντρου Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιλαδέλφειας».

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: «Είναι μία σημαντική ημέρα για τον Δήμο μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΑνΥΠΕΣ κ. Πέτσα που όπως αποδεικνύεται και από την σημερινή υπογραφή του, στηρίζει έμπρακτα του ΟΤΑ Α’ βαθμού, για σημαντικές δράσεις, έργα και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, εν προκειμένω του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Η Δημοτική μας Αρχή όπως έχω αναφέρει επανειλημμένως διεκδικεί και το τελευταίο ευρώ για να καταφέρει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Η σκληρή δουλειά σε κάθε τομέα της αρμοδιότητάς μας συνεχίζεται…».