Νίκος Τσορβάς:Τα σχολεία πλημμύρισαν, “η πόλη άντεξε”, όμως η δημοτική αρχή βούλιαξε στα 30 εκατοστά νερού.

243

Τι μάθαμε στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο στη συζήτηση για τα σχολεία, που προκλήθηκε με αίτημα των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Α. Γούλα και Ε. Παπαλουκά;

Ότι η νεροποντή της περασμένης Πέμπτης ήταν σχεδόν θεομηνία. Οπότε να είμαστε ευχαριστημένοι που επιβιώσαμε.

Ότι τα φρεάτια στο είχαν 1ο Λύκειο είχαν καθαριστεί, μας είπε η διοίκηση.
Καθηγητές, γονείς, η αντιπολίτευση αλλά και τα αποτελέσματα τους διαψεύδουν.
Τρεις ώρες διήρκεσε αυτή η αντιπαράθεση. «Τα καθαρίσαμε» οι μεν, «δεν τα καθαρίσατε» οι δε.

Ερώτηση απλή: Υπάρχουν υπηρεσιακά έγγραφα, πρωτόκολλο εργασιών ή κάτι που να πιστοποιεί ότι έγινε καθαρισμός των φρεατίων; Γιατί δεν τα προσκόμισαν; Δεν υπάρχουν; Κακώς! Πως επιβλέπουν τις όποιες εργασίες;  Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη, αν προκύψει τραυματισμός, απώλεια σε ζωή ή σε περιουσίες συμπολιτών μας; Πως διοικούν;

Ότι η Ένωση Γονέων δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί δεν το επιθυμεί ο πρόεδρος του σώματος κ. Κανταρέλης.

Ότι μαθήτρια σε λύκειο της πόλης λιποθύμησε από την πείνα, αλλά η διανομή του δεκατιανού στα σχολεία δεν έχει ξεκινήσει στα τέλη σχεδόν του Οκτώβρη, γιατί ο αντιδήμαρχος παιδείας, όπως δικαιολογήθηκε (αν υπάρχει δικαιολογία για ένα τέτοιο ζήτημα!), δεν ήξερε αν έπρεπε να έρθει πρώτα ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Ήξερε βέβαια να τοποθετηθεί προσφάτως και να υπεραμυνθεί τις θέσεις της διοίκησης αρθρογραφώντας με πάθος στα θέματα του ηλεκτροφωτισμού, της δημοτικής συγκοινωνίας κλπ. Για ένα τέτοιο θέμα της αρμοδιότητάς του, δεν ήξερε!

Ότι το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο θα είναι έτοιμα για την επόμενη σχολική χρονιά 2022-2023.
Αναμένουμε!

Ότι η ΚΤΥΠ, μπροστά στις εικόνες ντροπής των πλημμυρισμένων σχολείων ξύπνησε από το λήθαργό της και έδειξε «ενδιαφέρον» για το κτηριακό πρόβλημα του 1ου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας. Τις ίδιες εικόνες ντροπής επιχείρησε  βέβαια να εξωραΐσει η δημοτική αρχή υποβαθμίζοντας τις δικαιολογημένες ανησυχίες, αλλά και την οργή της σχολικής κοινότητας. Αναμένουμε την εξέλιξη και σ’ αυτό το θέμα, που χρονίζει.

Τέλος, μάθαμε και κάτι άλλο.

Ότι δεν έχουμε διοίκηση ουσιαστικά. Υπάρχει απλά στο κτήριο της Δεκελείας μια ομάδα που …μαθαίνει να διοικεί στου κασίδη το κεφάλι. Με τρόπο αδέξιο, με ελλιπή προγραμματισμό, ανεπαρκή οργάνωση, χωρίς ειρμό, χωρίς συνοχή και κυρίως χωρίς όραμα!

Η εικόνα που παρουσίασε εχτές, κατακερματισμένη και αλληλοσπαρασσόμενη το καταδεικνύει. Με πρωτοφανούς έντασης αντιδικίες μεταξύ των μελών της, με βαριές κουβέντες, αλληλοκατηγορίες, απειλές και αποχωρήσεις. Αδυνατεί πλέον  να εμπνεύσει  εμπιστοσύνη και αίσθημα ασφάλειας στον πλέον καλοπροαίρετο δημότη, που τη στήριξε με την ψήφο του.

Ο δημότης  δεν μπορεί να έχει πλέον προσδοκίες από μια τέτοια δημοτική αρχή.
Γεγονός λυπηρό, αλλά δυστυχώς πραγματικό.

Είναι κρίμα για την πόλη…