Το χρονοδιάγραμμα προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, Φεβρουάριος 2022

Θα προηγηθεί τρίμηνη καμπάνια, πολιτική και οικονομική εξόρμηση με εγγραφή νέων μελών αλλά και προγραμματικές περιφερειακές συνδιασκέψεις ανοιχτές στις τοπικές κοινωνίες. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 24-27 Φεβρουαρίου στην Αθήνα

28

Τη διεξαγωγή του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εισηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος και πλέον ανοίγει διάπλατα ο δρόμος αφού προηγηθεί τρίμηνη καμπάνια, πολιτική και οικονομική εξόρμηση με εγγραφή νέων μελών αλλά και προγραμματικές περιφερειακές συνδιασκέψεις ανοιχτές στις τοπικές κοινωνίες.

«Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε συντεταγμένα στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού μας για την οργανωτική ανασυγκρότηση, τη διεύρυνση και τον ποιοτικό μετασχηματισμό του κόμματος. Να ξαναπιάσουμε το νήμα με κορύφωση ένα συνέδριο τομής και συνέχειας που θα μας δώσει ώθηση στον αγώνα μας για μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία και τη πολιτική αλλαγή που θα φέρει την προοδευτική διακυβέρνηση» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δίνοντας το έναυσμα προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε :

  1. Τρίμηνη εξόρμηση και πολιτική καμπάνια εγγραφής νέων μελών, καθώς και διεξαγωγή περιφερειακών συνδιασκέψεων, ανοιχτών στην κοινωνία, σε όλες τις περιφέρειες, με στόχο την εξειδίκευση των προγραμματικών μας θέσεων για κάθε περιφέρεια.
  2. Σύγκληση της Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης το ερχόμενο Σάββατο 23/10, προκειμένου να αποφασίσει τη σύγκληση του 3ου Συνεδρίου καθώς και τη συγκρότηση :
  • Της Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.
  • Της Επιτροπή Απόφασης
  • Της Επιτροπή Καταστατικού

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρότεινε:

  • Η εξόρμηση για εγγραφή νέων μελών να ξεκινήσει άμεσα και οι λίστες των μελών που θα λάβουν μέρος στην εκλογή συνέδρων να κλείσουν στις Οργανώσεις Μελών και στον isyriza, στις 15 Ιανουαρίου 2022.
  • Από τις 10 ως τις 14 Φεβρουαρίου να γίνουν οι εκλογές στις ΟΜ των αντιπροσώπων του 3ου Συνεδρίου.
  • Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να πραγματοποιηθεί στις 24-27 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.