Κλειστά τα σχολεία Παρασκευή 15/10/2021 – Μπροστά στην κατακραυγή ο Δήμος σιωπά και προτείνει την ατομική ευθύνη

60

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων (σύμφωνα και με τα μετεωρολογικά δεδομένα από την ΕΜΥ) οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αύριο Παρασκευή 15/10/2021 δεν θα λειτουργήσουν.

Μετά από σχετική απόφαση του Δημάρχου ανακοινώνεται πως αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας (Βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), θα παραμείνουν κλειστές.

Ωστόσο στην ιστοσελίδα του ο Δήμος, εκπέμποντας στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση αποφεύγοντας να αναφερθεί στα σοβαρά προβλήματα της πόλης από τις βροχές,  συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Με μια λιτή ανάρτηση ο Δήμος, χωρίς σε αυτή να γίνεται μνεία της Πολιτικής προστασίας του Δήμου και σε ένα γενικότερο σχεδιασμό ενεργειών παρά μόνο στο σχέδιο Δάρδανος για 48ωρη επιφυλακή του προσωπικού για την οποία βέβαια δεν έγινε απολογισμός, προσπαθεί να δικαιολογήσει την κατάσταση.

Τελικά ο Δήμος συνιστά  κατά την διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων:

  1. Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση.
  2. Μετακινούμαστε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού και αποφεύγουμε την παραμονή μας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, όταν βλέπουμε να υπάρχει ενδεχόμενο πλημμύρας.
  3. Για κανέναν λόγο δεν διασχίζουμε χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, είτε πεζοί, είτε με όχημα.
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ_ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ-1