“Υιοθέτησε ένα αδέσποτο ζώο” είναι το μήνυμα του Φιλοζωικού Συλλόγου Ν. Φιλαδέλφειας

16

Το Φιλοζωικό Πανηγύρι που διοργανώνεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των ζώων, έγινε και φέτος με μεγάλη επιτυχία, από 1έως 3 Οκτωβρίου, στο χώρο φιλοξενίας των ζώων, στο Αλσος με διοργανωτή τον δραστήριο Φιλοζωικό Σύλλογο  Ν. Φιλαδέλφειας.  Ο σύλλογος με δελτίο τύπου περιγράφει λεπτομέρειες της δράσης του που αξίζουν τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας.


Για 15η συνεχή χρονιά, είχαμε πάγκους με μπλούζες και φούτερ του Συλλόγου, κούπες, είδη pet shop, ρούχα, βιβλία, κοσμήματα και διάφορα μικροαντικείμενα, ενώ προσφερόταν φρέσκια λεμονάδα.


Το Σάββατο το απόγευμα έγινε αντάμωμα των ζώων μας ,που έχουν ήδη υιοθετηθεί. Το να τα ξαναβλέπουμε ασφαλή και ευτυχισμένα κοντά στις οικογένειές τους είναι για μας η ανταμοιβή για όλους τους κόπους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.


Την Κυριακή το μεσημέρι έγινε το 13ο WAGATHON, το περπάτημα των ζώων που σήμερα φιλοξενούνται κοντά μας, αλλά και ζώων με τους κηδεμόνες τους, στον κεντρικό δρόμο της πόλης μας με επικεφαλής το πανό που κρατούσαν δυο νέοι εθελοντές με το μήνυμα «ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΖΩΟ».

Η εκδήλωση αυτή, που από όσο γνωρίζουμε δεν γίνεται αλλού στην Ελλάδα, έδωσε την ευκαιρία στα ζώα μας να περπατήσουν άψογα ανάμεσα στον κόσμο δηλώνοντας με την παρουσία τους το δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή. Η εκδήλωση ήταν για μας μια ανάσα χαράς μετά από το πολύ δύσκολο καλοκαίρι που περάσαμε.

  • Αντιμετωπίσαμε 20 νέα σκυλιά που μπήκαν στο καταφύγιο το δίμηνο του καλοκαιριού, και πάρα πολλές γάτες.
  • Βοηθήσαμε στις φωτιές φιλοξενώντας 10 ζώα.
  • Ταλαιπωρηθήκαμε από τους καύσωνες και από την απειλή φωτιάς στο Άλσος.

Ήταν η ώρα να πάρουμε μια ανάσα. και να αντλήσουμε δύναμη για να πάμε παρακάτω.
Παρά το γεγονός ότι κάποιοι, για όποιους λόγους, δεν ήρθαν κοντά μας, οι πάρα πολλοί φίλοι του Συλλόγου και οι απλοί φιλόζωοι που πλαισίωσαν την εκδήλωσή μας, μας έδωσαν το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίζουμε.