ΛΑΣΥ: Να δοθούν άμεσα τα μέσα ατομικής προστασίας στις σχολικές καθαρίστριες

19

Από την Λαϊκή συσπείρωση δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω επιστολή προς τον Αντιδήμαρχο παιδείας κ. Α. Κωνσταντινίδη

Προς κ Αναστάσιο Κωνσταντινίδη, Αντιδήμαρχο παιδείας και προσχολικής αγωγής

Κύριε αντιδήμαρχε 

Η περσινή και η φετινή σχολική χρονιές ήταν και είναι εξαιρετικά δύσκολες κατά γενική ομολογία. 

Στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την Παιδεία, η οποία με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων παραμένει “ο παρίας του κράτους” όπως είχε πει η Ρόζα Ιμβριώτη δεκαετίες πριν, προστέθηκαν οι τεράστιες δυσκολίες που έφερε η πανδημία. 

Η κυβέρνηση ΝΔ, βαδίζοντας στα χνάρια των προηγούμενων , όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών, όχι μόνο δεν ικανοποίησε κανένα ουσιαστικό αίτημα, αλλά δρομολόγησε και νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα οξύνοντας τα προβλήματα 

Δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η συντριπτική πλειονότητα των Δημοτικών Αρχών που στάθηκαν εχθρικά στους αγώνες που αναπτύχθηκαν, δικαιολόγησαν απαράδεκτες κυβερνητικές επιλογές, όπως  τον αυταρχισμό και τη καταστολή, ενώ δεν πήραν ακόμα και βασικά μέτρα για θέματα που μπορούσαν και όφειλαν να έχουν λύσει. 

Για παράδειγμα, σε ότι αφορά τις σχολικές καθαρίστριες και στο Δήμο μας: δεν υπάρχει πρόβλεψη τι θα γίνει σε περίπτωση ασθένειας,  έχουμε περιπτώσεις που κλήθηκαν να υλοποιήσουν καθήκοντα ξένα προς τη σύμβασή τους, ενώ δεν έχουν πάρει ΜΑΠ για τα έτη 2020 και 2021. 

Ειδικά, η μη παροχή  των Μέσων Ατομικής Προστασίας είναι εντελώς απαράδεκτη έτσι κι αλλιώς, πολύ περισσότερο σε συνθήκες πανδημίας. 

Η προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη, στη συγκεκριμένη περίπτωση της κάθε Δημοτικής Αρχής. Η προστασία αυτή επιβάλλει ως βασικό συστατικό στοιχείο της την παροχή των προβλεπόμενων ΜΑΠ έγκαιρα, σε συνεχή βάση και σε επαρκή ποσότητα. 

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε πότε θα δοθούν επιτέλους τα ΜΑΠ του τρέχοντος και των παρελθόντων ετών στις σχολικές καθαρίστριες, και τι μέτρα   λαμβάνετε ώστε να τερματιστεί μια και καλή αυτό το φαινόμενο που δυστυχώς επαναλαμβάνεται. 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Νίκος Σερετάκης

Δανάη Γκούμα

Γιάννης Ζαχαριάδης