Καταγγελία του Χ. Κοπελούζου για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν. Δημοκρατίας

95
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες.
 
Μετά την οριστική ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου 2021 για τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις και τις Νομαρχιακές Τοπικές Οργανώσεις θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής :
 
Ενώ κατέθεσα εμπρόθεσμα την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με τη στήριξη στο πρόσωπο μου από επιφανή τοπικά στελέχη του κόμματος με πλούσια δράση, ενημερώθηκα με έκπληξη και χωρίς επαρκή αιτιολόγηση για τη μη έγκριση της υποψηφιότητάς μου.
 
Χωρίς να ενημερωθώ εγγράφως, η Εφορευτική Επιτροπή με μια πρωτοφανή απόφασή της έθεσε την υποψηφιότητά μου εκτός διαδικασίας και ταυτόχρονα σας απέτρεψε από τη δημοκρατική επιλογή σας να με κρίνετε για τη θέση αυτή.
 
Είναι προφανές πλέον πως ο γνωστός – άγνωστος που εδώ και χρόνια καπηλεύεται το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο, σπέρνοντας διχόνοια και εξυπηρετώντας προσωπικούς στόχους, φοβήθηκε την ευθεία πολιτική σύγκρουση απέναντι στο πρόσωπό μου διότι προφανώς θα γνώριζε άλλη μια μη διαχειρίσιμη ήττα τόσο για τον ίδιο όσο και για αυτούς που ακόμα και σήμερα επιμένουν να τον στηρίζουν.
 
Δηλώνω παρών, όπως κάνω πάνω από σαράντα χρόνια, στους αγώνες για την Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά πλέον δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω σε μια εκλογική διαδικασία με έναν μόνο υποψήφιο, τον κ. Τομπούλογλου.
Με εκτίμηση,
Χρήστος Κοπελούσος
Πρώην πρόεδρος Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας