Συνδέθηκαν με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ 4 φωτοβολταϊκά συστήματα του Δ. Φυλής – Στη Ν. Φιλαδέλφεια Ν Χαλκηδόνα πέρα βρέχει

38

Όταν άλλοι Δήμου κάνουν βήματα για να εξασφαλίσουν εν μέρει ή στο σύνολο την ενεργειακή των αυτοτέλεια, όπως ο Δήμος Φυλής, υλοποιούν επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) ο δικός μας Δήμος της Ν Φιλαδέλφειας Ν Χαλκηδόνας δεν έχει παρόμοιες επιλογές ούτε στο σχεδιασμό του.

Συγκεκριμένα στο Δήμο Φυλής, συνδέθηκαν με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ τέσσερις μετρητές (ρολόγια) που, με τη χρήση του μηχανισμού net metering, συμψηφίζουν την ενέργεια που παράγουν τα φωτοβολταϊκά συστήματα που έχουν τοποθετηθεί σε ισάριθμα δημοτικά κτήρια και σχολεία, με την καταλισκόμενη ενέργεια των κτηρίων αυτών. Έτσι, καλύπτεται ποσοστό ή το σύνολο των ενεργειακών αναγκών των κτηρίων αυτών, μειώνεται το ενεργειακό αποτύπωμα CO2 και μειώνεται αντίστοιχα σημαντικά η δαπάνη του Δήμου για ηλεκτρικό ρεύμα.

Φωτοβολταϊκά συστήματα έχουν τοποθετηθεί και τεθεί σε λειτουργία στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου (1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων), στο Δημαρχείο στα Άνω Λιόσια και στο κτήριο όπου στεγάζονται η Τεχνική Υπηρεσία, η Πολεοδομία και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου (κτήριο πρώην Εφορίας). Σύμφωνα με το πιο ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα PVSYST, τα φωτοβολταϊκά αυτά εκτιμάται ότι θα παράγουν ετησίως περίπου 15.400 kwh (κιλοβατώρες), οι οποίες θα εξασφαλίσουν στο Δήμο για την επόμενη 20ετία, σημαντική εξοικονόμηση πόρων.