ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ-ΝΦΝΧ: Δεν επαναπαυόμαστε, Δεν ησυχάζουμε, Συνεχίζουμε – Σήμερα στο Κερατσίνι 5.30μμ

28

Σήμερα συμπληρώνονται 8 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από το νεοναζί Ρουπακιά και τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Μπορεί να χρειάστηκαν 7 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου και 5 ½ χρόνια δίκης για να υπάρξει η ελάχιστη δικαίωση της μνήμης του αλλά και όλων όσων χτυπήθηκαν από τη νεοναζιστική βία, αλλά αυτό δεν συνέβη ερήμην των συνεχιζόμενων αντιφασιστικών κοινωνικών αγώνων. Την τεράστια σημασία τους, άλλωστε, έδειξε περίτρανα κι η μεγαλειώδης αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το εφετείο την ημέρα της ανακοίνωσης της ιστορικής καταδικαστικής απόφασης στις 7 του Οκτώβρη 2020.

Μπορεί εδώ και 11 μήνες η Χρυσή Αυγή να καταδικάστηκε και μέλη της να οδηγήθηκαν στη φυλακή, αλλά η ελληνική κοινωνία δεν ξεμπέρδεψε με τον φασισμό. Οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, ο ρατσιστικός και σεξιστικός λόγος (δημόσιος και μη), η πατριαρχία, ο συντηρητισμός και η μισαλλοδοξία που εξέθρεψαν το αυγό του νεοναζιστικού φιδιού εξακολουθούν να είναι μπροστά μας. Το φάντασμα του φασισμού εξακολουθεί να πλανάται πάνω από την Ελλάδα, πάνω από την Ευρώπη.

Δεν επαναπαυόμαστε, Δεν ησυχάζουμε, Συνεχίζουμε

προτάσσοντας τις αξίες της αριστεράς, την ελευθερία, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, την συντροφικότητα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλες τις αντιφασίστριες και όλους τους αντιφασίστες και συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις17:30 στο Κερατσίνι.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας