Στα 11.200.585 ευρώ πουλήθηκε η Ρενό – Σιγή ιχθύος από το Δήμο για την εισφορά σε χρήμα

583

Το ακίνητο της Ρενό στη Ν. Φιλαδέλφεια βγήκε στο σφυρί σήμερα  με επισπεύδουσα την Cepal Hellas και τιμή πρώτης προσφοράς στα 4.050.000 ευρώ. Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις δυόμιση το μεσημέρι, ενώ όπως προκύπτει από το τελικό τίμημα υπήρξαν αρκετά «χτυπήματα», καθώς το ακίνητο κατακυρώθηκε στο ποσό των 11.200.585 ευρώ, δηλαδή αυξημένο κατά 177%. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστός ο πλειοδότης.

Ωστόσο αναπάντητο μένει το ερώτημα, που είχαμε διατυπώσει μερικές μέρες πριν σε σχετική ανάρτηση, για την είσπραξη ή μη εισφοράς σε χρήμα:

“Το ακίνητο θα βγει σε πλειστηριασμό στις 8 Σεπτεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς στα 4,050 εκατ. ευρώ από την Cepal Hellas (εταιρεία διαχείρισης οφειλών της ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ). Η κατάσχεση έγινε τον Φεβρουάριο του 2018 και το ακίνητο βαρύνεται με 18 προσημειώσεις για δάνεια συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Η κατάσχεση έγινε τον Φεβρουάριο του 2018 για απαίτηση 3,8 εκατ. ευρώ και αφορά ένα αγροτεμάχιο-οικόπεδο «μετά των επ’ αυτού κτισμάτων, άρτιο και οικοδομήσιμο» στη θέση Τουραλη, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως της Νέας Φιλαδέλφειας επί των οδών Λαχανά και Θεσσαλονίκης. Στο οικόπεδο υπάρχει διώροφο επαγγελματικό κτίριο, αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο, πατάρι και πρώτο όροφο. 

Με Προεδρικό Διάταγμα το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 399 τροποποιήθηκε το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιλαδέλφειας του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας (ν. Αττικής) με μερική άρση και μερική επανεπιβολή απαλλοτρίωσης στα Ο.Τ. 243α και 243β, καθορισμός χρήσεων, όρων και περιορισμών δόμησης. 

Στο ανωτέρω διάταγμα περιλαμβάνεται πίνακας που προσδιορίζει τα εμβαδά σε εισφορά σε γη για κοινόχρηστους χώρους συνολικής έκτασης 4.958,52 τ.μ., καθώς και εισφορά σε χρήμα μετατρεπόμενης αξίας έκτασης 1.055,83 τ.μ. Η αξία αυτή είναι έσοδο του Δήμου, βεβαιώνεται από αυτόν και εισπράττεται όπως εισπράττονται τα δημόσια έσοδα. 

Δεν γνωρίζουμε αν έχει προσδιορισθεί και εισπραχθεί η εισφορά σε χρήμα μέχρι σήμερα. Εάν δεν έχει εισπραχθεί έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, που είναι απαραίτητα έτσι ώστε να μην απολέσει έσοδα ο Δήμος;”