Στο σφυρί η “Ρενό” για 4 εκατ. – Έχει εισπραχθεί η εισφορά σε χρήμα για 1.056 τ.μ.;

167

Επανέρχεται στην επικαιρότητα, λόγω του επικείμενου πλειστηριασμού στις 8 Σεπτεμβρίου, η υπόθεση της MAVA Εμποροβιομηχανική, δηλαδή της εταιρείας που επί τρεις και πλέον δεκαετίες αντιπροσώπευε στην Ελλάδα τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, με έδρα στη Νέα Φιλαδέλφεια επί της Εθνική οδού όπου ο σχετικός κόμβος είχε γίνει γνωστός ως ο “κόμβος Ρενό”.

Το ακίνητο θα βγει σε πλειστηριασμό στις 8 Σεπτεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς στα 4,050 εκατ. ευρώ από την Cepal Hellas (εταιρεία διαχείρισης οφειλών της ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ). Η κατάσχεση έγινε τον Φεβρουάριο του 2018 και το ακίνητο βαρύνεται με 18 προσημειώσεις για δάνεια συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Η κατάσχεση έγινε τον Φεβρουάριο του 2018 για απαίτηση 3,8 εκατ. ευρώ και αφορά ένα αγροτεμάχιο-οικόπεδο «μετά των επ’ αυτού κτισμάτων, άρτιο και οικοδομήσιμο» στη θέση Τουραλη, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως της Νέας Φιλαδέλφειας επί των οδών Λαχανά και Θεσσαλονίκης. Στο οικόπεδο υπάρχει διώροφο επαγγελματικό κτίριο, αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο, πατάρι και πρώτο όροφο. 

Με Προεδρικό Διάταγμα το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 399 τροποποιήθηκε το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιλαδέλφειας του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας (ν. Αττικής) με μερική άρση και μερική επανεπιβολή απαλλοτρίωσης στα Ο.Τ. 243α και 243β, καθορισμός χρήσεων, όρων και περιορισμών δόμησης. 

Στο ανωτέρω διάταγμα περιλαμβάνεται πίνακας που προσδιορίζει τα εμβαδά σε εισφορά σε γη για κοινόχρηστους χώρους συνολικής έκτασης 4.958,52 τ.μ., καθώς και εισφορά σε χρήμα μετατρεπόμενης αξίας έκτασης 1.055,83 τ.μ. Η αξία αυτή είναι έσοδο του Δήμου, βεβαιώνεται από αυτόν και εισπράττεται όπως εισπράττονται τα δημόσια έσοδα. 

Δεν γνωρίζουμε αν έχει προσδιορισθεί και εισπραχθεί η εισφορά σε χρήμα μέχρι σήμερα. Εάν δεν έχει εισπραχθεί έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, που είναι απαραίτητα έτσι ώστε να μην απολέσει έσοδα ο Δήμος;