Ο Δημήτρης Κανταρέλης νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Λ. Γεωργαμλή

64

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα 5 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα  Κυριακή και ώρα 10.30 π.μ., στην κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς», (Θεσσαλονίκης και Λαχανά-Ν.Φ.) σε ειδική συνεδρίαση, δυνάμει των άρθρων 64 και 74 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης»), όπως ισχύουν, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την εκλογή νέου προέδρου του.

Η ανάγκη για εκλογή νέου προέδρου προέκυψε μετά την παραίτηση του Λύσανδρου Γεωργαμλή, την οποία παρουσιάσαμε σε προηγούμενο δημοσίευμα που μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.  Η πρόταση για εκλογή στη θέση του προέδρου του Δ. Κανταρέλη είχε προαναγγελθεί με δελτίο τύπου του Δήμου, σχετική αρθρογραφία ΕΔΩ

Κατά την ψηφοφορία από τα 33 μέλη ήταν παρόντα και ψήφισαν 27. Ο Δημήτρης Κανταρέλης έλαβε 14 ψήφους, 12 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα και ένα λευκό. Οι  απόντες σύμβουλοι ήταν Μπίγαλης, Ανανιάδης, Παπαλουκά και τρεις της ΛΑΣΥ. Είναι προφανές από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ότι ο Δ. Κανταρέλης υπερψηφίστηκε τουλάχιστον από έναν σύμβουλο συνδυασμών αντιπολίτευσης ή ανεξάρτητο. 

Επίσης σε χωριστή ψηφοφορία συμπληρώθηκαν οι θέσεις αναπληρωματικών εκπρόσωπων του συνδυασμό  “Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ” στις Επιτροπές Οικονομική και Ποιότητα Ζωής.