Απαγόρευση εισόδου στο Άλσος έως τις 9 Αυγούστου (ΠΝΠ), σε επιφυλακή Δήμος και εθελοντές

51

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως., π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Μήνυμα από το 112

Νωρίτερα είχε σταλθεί σε όλους τους κατοίκους της Ελλάδας, μήνυμα από το 112, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση.

«Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες μέρες. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση. Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 αν εντοπίσουμε εστία πυρκαγιάς» ανέφερε το μήνυμα.

ΦΕΚ 138 PNP

Ωστόσο η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να κάνει ενημέρωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να χρησιμοποιεί το επίσημο site του Δήμου Ν Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας, το οποίο θα είναι το πρώτο που θα προστρέξουν οι πολίτες για ενημέρωση. Πριν λίγο ο Γ Βούρος δημοσίευσε τα εξής:

 

ΠΗΓΗΤΟ ΒΗΜΑ