Προσωρινοί πίνακες αλλά και παράταση αιτήσεων για τους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, εμπαίζονται οι δημόσιοι

Οι γονείς δημόσιοι υπάλληλοι εξακολουθούν να μην μπορούν να κάνουν αίτηση γιατί η σχετική ΚΥΑ και η πρόσκληση δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί

105

Παραθέτουμε τα προσωρινά αποτελέσματα μοριοδότησης των αιτήσεων για τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς που ανακοίνωσε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας. Άγνωστο είναι αν θα καλυφθούν οι τοπικές ανάγκες ιδιαίτερα για τα βρέφη όπου οι υπάρχουσες θέσεις είναι σαφώς λιγότερες από τη ζήτηση.

Ωστόσο Ολιγοήμερη παράταση στην ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, για το σχολικό έτος 2021-2022, πρόκειται να δώσει η ΕΕΤΑΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, η παράταση σχεδιάζεται να είναι δύο -τριών ημερών, δηλαδή, ανάλογη του χρόνου που χάθηκε, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στην πλατφόρμα. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου και τα τεχνικά προβλήματα αποκαταστάθηκαν πλήρως, ενώ η προθεσμία λήγει στις 3 Αυγούστου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, και αν δεν υπάρξουν νέα τεχνικά προβλήματα, σχεδιάζεται παράταση έως το τέλος της πρώτης εργάσιμης εβδομάδας του Αυγούστου.

Παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου δεν φαίνεται να ξεκινούν και οι αιτήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, αγανακτισμένοι οι γονείς για τον εμπαιγμό.

Στην ΕΕΤΑΑ αναμένουν την υπογραφή της ΚΥΑ και της σχετικής προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου να ανοίξει η πλατφόρμα για το (παράλληλο) Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας» για τον κύκλο περιόδου 2021-2022.

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΣ 2021-2022 ΜΕ ΑΡΧΙΚΑ