Αύριο η έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο (2-5μμ ΕΡΤ1)

23

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο έφτασαν και σύσσωμος ο φίλαθλος κόσμος του αθλητισμού έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, που φέτος θα γίνει υπό ιδιάζουσες συνθήκες.

Ερωτηθείς κατά τη συνέντευξη Τύπου για το αν υπάρχει ακόμη ενδεχόμενο ακύρωσης της διοργάνωσης, ο Τοσίρο Μούτο, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, αρνήθηκε να το αποκλείσει

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. Οπότε θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες αν υπάρξει έξαρση» τόνισε ο ίδιος. 

«Έχουμε συμφωνήσει πως βάσει της επιδημιολογικής κατάστασης, θα συγκαλέσουμε ξανά πενταμερή σύσκεψη. Αυτή τη στιγμή, τα κρούσματα κορωνοϊού ενδέχεται να αυξηθούν ή να μειωθούν. Ως εκ τούτου, θα εξετάσουμε τι θα κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση» πρόσθεσε. 

Πλέον 71 κρούσματα συνδέονται με τους Ολυμπιακούς, με μολύνσεις να καταγράφονται ακόμα και στο Ολυμπιακό χωριό.Επιπλέον, άλλοι δύο σπόνσορες ανακοίνωσαν πως δεν θα εκπροσωπηθούν στην τελετή έναρξη, υπό το βάρος των αντιδράσεων. 

ΠΗΓΗLIFE