Άρχισαν οι μελέτες για να φτάσει το Μετρό στη Νέα Φιλαδέλφεια, κοντά στο γήπεδο ο σταθμός

28

“Παράλληλα με την υλοποίηση του έργου της γραμμής 4 έχουμε ξεκινήσει τις μελέτες για την επέκταση της γραμμής από άλσος Βείκου μέχρι την Πετρούπολη που αφορά έξι σταθμούς Ν. Ιωνία – Πευκάκια -Ν Φιλαδέλφεια κοντά στο γήπεδο – Πάρκο Τρίτση – ‘Ιλιον – Πετρούπολη το έργο είναι προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ”. Αυτά  ανακοίνωσε ο Νικόλαος Κουρέτας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, από το βήμα του 4ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021, που συνδιοργάνωσαν 1&2 Ιουλίου οι ιστοσελίδες podomes.com και metaforespress.gr

Οι μελέτες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και αφορούν τοπογραφικές αποτυπώσεις και γεωτεχνικές έρευνες με συνέπεια να μην ανακοινωθεί σχετικό χρονοδιάγραμμα μέχρι την συμβασιοποίηση της επέκτασης, όπως προσδιορίσθηκε σε άλλες επεκτάσεις. Για τον σταθμό της Νέας Φιλαδέλφειας έγινε μια γενική τοποθέτηση ότι θα είναι κοντά στο γήπεδο χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένο σημείο της πόλης. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο αρχικός σχεδιασμός της γραμμής 4 προέβλεπε την συνάντηση με την γραμμή  1 (Κηφισιά -Πειραιάς) στον σταθμό του Περισσού στις δηλώσεις που έγιναν από τον κ. Κουρέτα φαίνεται ότι αυτό σχεδιάζεται να συμβεί στον σταθμό “Πευκάκια”

Αρχικός σχεδιασμός γραμμής 4

 

ΠΗΓΗmetaforespress.gr